Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul îşi închide postul de frontieră spre Turcia după un nou atac

iran harta

Iranul a decis să închidă postul de frontieră Bazargan spre Turcia după un nou atac produs marţi seară în estul Turciei împotriva unui camion iranian, care a fost incendiat, a informat miercuri televiziunea de stat, potrivit AFP.

Şoferul camionului este în viaţă, a declarat Davoud Keshavarzian, directorul Organizaţiei traficului rutier, precizând că frontiera rămâne totuşi deschisă în sensul Turcia-Iran.

Keshavarzian a mai declarat că a transmis 'protestele' Iranului în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul turc la Teheran, cerând 'guvernului turc să asigure securitatea şoferilor iranieni în Turcia, aşa cum o asigură Iranul pe cea a şoferilor turci'.

Bazargan, situat în extremitatea nord-vestică a Iranului, este principalul post de frontieră al ţării. În intervalul martie-iunie, pe la Bazargan au tranzitat mai mult de 71.000 de camioane.

Sâmbătă, Iranul le-a cerut cetăţenilor săi să nu se deplaseze în Iran pe cale rutieră, după un atac împotriva unui autobuz iranian, tot în estul Turciei, soldat cu un mort.

La sfârşitul lunii iulie, două atacuri au avut drept ţintă trenuri pe ruta Ankara-Teheran, provocând suspendarea de către Iran a legăturilor feroviare între cele două ţări. Şi gazoductul Iran-Turcia a fost sabotat în provincia de graniţă Agri din estul Turciei.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.