Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul lansează amenințări fără precedent: 'Inamicii care vor încerca să atace Iranul se vor confrunta cu captivitate şi înfrângere'

zeenews.india.com
Hassan Rouani

Inamicii care vor încerca să atace Iranul se vor confrunta cu "captivitate şi înfrângere", a avertizat marţi şeful Statului Major iranian, citat de Reuters, la o zi după ce preşedintele Hassan Rouhani a declarat că mesajul Iranului către lume este "pace şi stabilitate", potrivit Agerpres.

Statele Unite, Arabia Saudită şi puterile europene dau vina pe Iran pentru un atac din 14 septembrie asupra unei instalaţii petroliere saudite. Grupul yemenit houthi, susţinut de Iran şi care luptă împotriva unei coaliţii militare conduse de saudiţi din 2015, a revendicat responsabilitatea. Iranul neagă implicarea.

"L-am atenţionat în repetate rânduri pe inamic că dacă va exista orice violare faţă de această ţară, ei se vor confrunta cu aceeaşi acţiune ce a avut loc cu drona americană şi cu petrolierul englez", a declarat generalul Mohammad Baqeri citat de agenţia de ştiri Tasnim.

Citește și: E oficial! Ce se întâmplă cu pedofilul din Olanda

"Captivitatea şi înfrângerea vor fi rezultatul unei violări faţă de această ţară", a subliniat el.

Iranul nu simte niciun fel de duşmănie faţă de Arabia Saudită sau Emiratele Arabe Unite şi ambele ţări ar trebui să fie alături de Republica Islamică pentru a securiza regiunea, a mai spus Baqeri.

Rouhani va prezenta un plan vizând asigurarea securităţii în Golf în cooperare cu alte ţări din regiune când va participa la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite la New York în această săptămână.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.