Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul lansează ameninţări fără precedent după sancţiunile SUA: Poate bloca exporturile de petrol din Golf

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Liderul suprem iranian, aiatolahul Ali Khamenei, a susţinut sâmbătă ideea avansată anterior de preşedintele Hassan Rouhani cu privire la posibilitatea ca Iranul să blocheze exporturile de petrol din Golful Persic, dacă propriile sale exporturi de petrol vor fi sistate în urma sancţiunilor impuse de SUA, informează agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

Citește și: Florin Cîțu îi face galerie lui Eugen Teodorovici: 'Ignoră telefonul și convorbirea cu Daddy, fă-ți curaj și dă-l afară pe Mișa'

'Aiatolahul Ali Khamenei a afirmat că remarcile preşedintelui (...) conform cărora 'dacă petrolul iranian nu este exportat, nici petrolul ţărilor din regiune nu va fi exportat' sunt remarci importante ce reflectă politica şi abordarea Iranului', se menţionează într-o declaraţie postată pe website-ul liderului suprem iranian.

Preşedintele Hassan Rouhani a ameninţat la începutul lunii că Iranul ar putea riposta sancţiunilor reinstituite de Washington prin perturbarea transporturilor de petrol din statele Golfului Persic.

Oficialii iranieni au mai ameninţat şi în trecut că ar putea riposta acţiunilor ostile ale SUA prin blocarea Strâmtorii Ormuz, traversată de petrolierele care livrează petrolul exportat de ţările din Golf.

În declaraţia postată pe website-ul aiatolahului Ali Khamenei se mai menţionează că acesta a susţinut un discurs în faţa oficialilor din Ministerul de Externe de la Teheran, unde a respins orice reluare a discuţiilor 'inutile' cu preşedintele american Donald Trump, care în luna mai a decis să retragă SUA din acordul privind programul nuclear al Iranului şi să reinstituie sancţiunile împotriva acestei ţări. Khamenei a pledat în schimb pentru continuarea negocierilor cu Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.