Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul menţine RECIPROCITATEA şi nu acordă vize cetăţenilor americani

Iranul a decis marţi să menţină măsurile de reciprocitate şi să nu mai acorde vize cetăţenilor americani după noul decret semnat de preşedintele Donald Trump care interzice intrarea în SUA timp de 90 de zile a cetăţenilor din şase ţări musulmane, între care şi Iranul, relatează AFP, potrivit agerpres.

'Decizia noastră precedentă luată după primul decret semnat de Trump este încă în vigoare. Nu avem nevoie să luăm o nouă decizie', a declarat ministrul de externe adjunct iranian, Majid Takht-Ravanchi, citat de agenţia Isna.

Washingtonul A REFUZAT de mai multe ori un schimb de prizonieri cu Al-Qaida - FOTO

La sfârşitul lunii ianuarie, Teheranul a calificat decretul semnat anterior de Trump drept 'insultător' şi 'ruşinos' şi a decis să aplice principiul reciprocităţii prin neacordarea de vize cetăţenilor americani.

Preşedintele american Donald Trump a semnat luni un nou ordin executiv privind imigraţia, varianta revizuită a celui emis în ianuarie, dar blocat ulterior de justiţie: de această dată Irakul este scos din lista ţărilor musulmane ai căror cetăţeni nu au dreptul să intre în SUA. Decretul va intra în vigoare pe 16 martie şi din acel moment, timp de 90 de zile, cetăţenii a şase state musulmane considerate bastioane ale terorismului (Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen) nu vor mai avea dreptul să intre în SUA, cu excepţia deţinătorilor aşa-numitelor 'cărţi verzi', adică rezidenţii permanenţi cu statut legal în SUA, şi a celor care au primit deja viză.

Mai mult de un milion de iranieni trăiesc în Statele Unite şi aproximativ 35.000 au intrat în SUA cu viză în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.