Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul nu dă nicio șansă Conferinței de la Varșovia - Este născută moartă

rachete iran

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a apreciat miercuri că Conferinţa de la Varşovia, organizată sub patronajul Statelor Unite, care are ca obiectiv să exercite presiuni asupra Iranului, este ”născută moartă”, relatează AFP preluată de news.ro.

”Conferinţa de la Varşovia, cred eu, este născută moartă”, a declarat Zarif într-o conferinţă de presă la Teheran.

”Este vorba despre o nouă tentativă a Statelor Unite de a continua cu obsesia lor privind Iranul, care este nefondată”, a adăugat el.

Conferinţa de la Varşovia, care reuneşte începând de miercuri aproximativ 60 de ţări în capitala poloneză, este animată de către secretarul de Stat american Mike Pompeo şi de vicepreşedintele american Mike Pence.

Ea voia iniţial să vizeze ”influenţa destabilizatoare” a Iranului în Orientul Mijlociu. Însă iniţiativa americană nu a dezlănţuit entuziasmul, determinând Washingtonul şi varşovia să lărgească agenda la stabilitatea în Orientul Mijlociu.

Pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, care participă de asemenea la conferinţă, Iranul, oaia neagră a Israelului, rămâne, cu toate acestea, subiectul principal.

Puterile europene au trimis la Varşovia doar reprezentanţi de rang inferior - cu excepţia şefului diplomaţiei britanice Jeremy Hunt, care vrea să discute despre criza umanitară din Yemen.

Zarif a declarat că nici măcar Washingtonul nu este interesat de această conferinţă, apreciind că este doar un forum de schimb de idei între cei 60 de participanţi.

”Eu cred că faptul că nu au intenţia să difuzeze o declaraţiecomună şi că încearcă doar să recurgă la propriul comunicat în numele altora arată că nu au, ei înşişi, vreun respect” faţă de această reuniune, a apreciat şeful diplomaţiei iraniene.

”În general, nu reuneşti 60 de ţări dacă o faci doar să vorbeşti în locul lor. Asta vă arată că ei nu vor să facă ceva cu această reuniune”, a adăugat Zarif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.