Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul primește ajutor în domeniul nuclear de la Rusia: Ce au decis să facă

atomic

Iranul va construi două reactoare nucleare cu ajutorul Rusiei, a anunţat directorul Organizaţiei iraniene pentru Energie Atomică (OIEA), Ali Akbar Salehi, relatează AFP.

'Lucrările pentru construirea a două noi reactoare nucleare la centrala de la Bushehr (sud) vor începe la 10 septembrie şi vor dura 10 ani', a declarat miercuri oficialul iranian citat de agenţia oficială Irna.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

'Vom economisi 22 de milioane de barili de petrol pe an construind aceste două noi reactoare', a afirmat Salehi, precizând că costul proiectului este estimat la 10 miliarde de dolari (aproximativ 8,9 miliarde de euro).

Directorul OIEA, care este de asemenea vicepreşedinte al Iranului, a menţionat un 'contract de cooperare' cu Rusia pentru construirea de reactoare, fără a da mai multe detalii privind acest partenariat.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Bogat în resurse de petrol şi gaz, Iranul doreşte să diversifice sursele de energie pentru a fi mai puţin dependent de energii fosile pentru consum intern.

Iranul şi marile puteri au încheiat la 14 iulie 2015, la Viena, un acord destinat să garanteze natura strict paşnică a activităţilor nucleare ale Teheranului în schimbul unei ridicări a sancţiunilor internaţionale, informează agerpres.ro.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.