Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul recunoaște: Ne implicăm militar în Siria

sirian tinta

Iranul echipează şi antrenează forţele siriene favorabile regimului, însă nu furnizează un 'ajutor direct', a declarat luni, la Damasc, ministrul de interne iranian, Abdolreza Rahmani Fazli, relatează AFP preluat de Agerpres.

Teheranul este un aliat al preşedintelui Bashar al-Assad şi continuă să îl sprijine în războiul care face ravagii în Siria de la izbucnirea sa în martie 2011. 

Ministrul de interne Abdolreza Rahmani Fazli a precizat că ţara sa acordă ajutor Siriei şi Irakului sub formă de 'consiliere'. 

'Noi oferim sprijin sub formă de antrenament şi de transfer de experienţă pentru tineri şi pentru poporul sirian sub supravegherea guvernului sirian', a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă. 

Damascul 'ne-a cerut să intervenim pentru a sprijini forţele guvernamentale împotriva terorismului", a spus el. Siria a cerut de asemenea ajutor militar din partea Rusiei. 

'Asistăm astăzi la declinul terorismului în interiorul Siriei', a mai spus ministrul, afirmând că 'prin sprijinul nostru rezistenţa a obţinut multe rezultate pozitive'. 

Anul trecut, un oficial american a afirmat că aproximativ 2.000 de luptători iranieni şi ţări aliate din regiune susţin regimul sirian împotriva rebelilor. Iranul a negat întotdeauna că a trimis luptători pe teren în Siria, unde Hezbollahul şiit libanez luptă alături de forţele guvernamentale siriene. 

Din 2011, conflictul din Siria a făcut peste 260.000 de morţi şi a determinat exodul a milioane de persoane.

Vezi si: Armata siriană preia controlul într-un bastion al rebelilor după lupte violente

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.