Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul se joacă cu focul: O dronă de fabricaţie iraniană a atacat o navă israeliană

vijesti.me
iran israel

O navă aparţinând unui israelian a fost atacată de o dronă de fabricaţie iraniană în Oceanul Indian, a declarat sâmbătă un responsabil militar american, citat de France Presse.

"Dispunem de informaţii potrivit cărora o dronă de tip Shahed 136 a lovit o navă în Oceanul Indian", a declarat responsabilul militar citat, adăugând că vasul a suferit pagube, dar că nu există răniţi la bord, scrie agerpres.ro.

Acest atac intervine după ameninţări ale rebelilor yemeniţi houthi, susţinuţi de Iran, împotriva navelor israeliene şi a celor aparţinând aliaţilor Israelului care navighează în Marea Roşie.

Rebelii houthi au anunţat duminica trecută sechestrarea în Marea Roşie a unui vas-cargo cu un echipaj din 25 de membri la bord, închiriat de un grup nipon şi care naviga sub pavilionul Bahamas, ca represalii la războiul dus de Israel împotriva grupării palestiniene Hamas în Fâşia Gaza.

În cursul ultimelor săptămâni, rebelii houthi au lansat mai multe drone şi rachete în direcţia teritoriului israelian.

Potrivit unei surse maritime, vasul atacat vineri este o "navă portcontainer sub pavilion maltez", operat de o "societate afiliată Israelului, ceea ce ar explica de ce a fost vizată".

Înainte de atac, conform sursei citate, transmisiunile care permiteau localizarea acestei nave au fost întrerupte la scurt timp după plecarea sa din portul Jebel Ali, la 35 de kilometri sud-vest de Dubai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.