Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și Hamas îndeamnă la un 'jihad' islamic împotriva Israelului!

vijesti.me
iran israel

Iranul îndeamnă la un 'jihad' islamic împotriva Israelului!

Iranul cere țărilor musulmane să impună un embargo petrolier și alte sancțiuni Israelului și să expulzeze ambasadorii israelieni, a informat miercuri presa occidentală, citând Ministerul iranian de Externe.

"Ministrul de externe solicită un embargo imediat și complet din partea țărilor islamice împotriva Israelului, inclusiv sancțiuni petroliere. În plus, expulzarea ambasadorilor israelieni în cazurile în care au fost stabilite relații diplomatice cu regimul sionist", a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.

În prezent, o reuniune urgentă a Organizației Cooperării Islamice are loc în orașul saudit Jeddah pentru a discuta conflictul dintre Israel și Hamas în legătură cu atacul asupra unui spital din Fâșia Gaza.

Ministrul iranian de externe, Hossein Amir Abdollahian, solicită formarea unei echipe de juriști islamici pentru a documenta potențialele crime de război israeliene din Fâșia Gaza.

Ce a cerut Hamas

De asemenea, mișcarea palestiniană radicală Hamas solicită demonstrații în masă și mitinguri în întreaga lume pe 20 octombrie în sprijinul statorniciei poporului palestinian în fața acțiunilor Israelului. Acest lucru a fost declarat la o conferință de presă la Beirut de către un membru al Biroului Politic Hamas, Osama Hamdan.

"De asemenea, cerem ca statele arabe să expulzeze ambasadorii israelieni și să închidă misiunile diplomatice ale statului evreu din capitalele lor, ca răspuns la bombardarea spitalului Al-Ahli din Fâșia Gaza", a subliniat politicianul palestinian.

Potrivit acestuia, încercările SUA și ale autorităților israeliene susținute de Occident de a "demoniza forțele de rezistență și poporul palestinian au eșuat". "Acum [după atacul aerian asupra spitalului din Gaza] este evident pentru toată lumea cine este teroristul cu adevărat", a spus el.

Hamdan a acuzat SUA și țările occidentale pentru "crimele și masacrele pe care Israelul le comite în Fâșia Gaza".

El a cerut deschiderea punctelor de trecere a frontierei cu enclava palestiniană pentru a permite livrarea de ajutor umanitar populației afectate de ostilități și blocade. "Este necesar să începem imediat crearea spitalelor de campanie pentru a înlocui spitalele distruse de trupele israeliene", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.