Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul și Oman semnează memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul producției de petrol

convorbiri.ro
petrol

Iranul și Omanul au semnat un memorandum de înțelegere pentru cooperarea în producția de petrol din amonte și din aval, a declarat sâmbătă ministrul iranian al petrolului, scrie hellenicshippingnews.com.

După o întâlnire cu ministrul energiei și mineralelor din Oman, Salim Bin Nasser Al Aufi, ministrul iranian Javad Owji a declarat reporterilor: "Astăzi, în continuarea negocierilor anterioare privind dezvoltarea zăcămintelor de petrol și gaze, investițiile în domeniul petrochimiei și petrochimiei și exportul de produse petroliere, precum și produsele petrochimice, a fost semnat un acord între companiile petroliere naționale ale celor două țări."

El a subliniat că "odată cu finalizarea negocierilor dintre cele două țări, vom asista la o creștere a exportului de produse petrochimice și produse petroliere către această țară, având în vedere capacitatea existentă în țară", adăugând: "Pe măsură ce discuțiile vor deveni mai serioase, vor fi făcute publice mai multe detalii privind cooperarea petrolului și gazelor cu Omanul".

Ministrul iranian al petrolului a continuat spunând: "În cel de-al 13-lea guvern [condus de președintele Ebrahim Raeisi], se pune un accent deosebit pe dezvoltarea globală cu vecinii țării, în special cu Oman. Se fac eforturi pentru a intensifica aceste cooperări, în special în domeniul petrolului și gazelor.

În timpul călătoriei sale la Muscat în primăvara anului trecut, Owji a avut întâlniri intense cu ministrul afacerilor externe și energiei din Oman.

În timpul călătoriei ministrului iranian la Oman anul trecut, cele două națiuni au ajuns la un acord privind exportul de servicii tehnico-inginerești în domeniul industriei de petrol, gaze, produse și petrochimie, precum și formarea unui grup de lucru tehnic comun pentru dezvoltarea câmpului Hengam și comerțul și exportul de produse petrochimice și petroliere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.