Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul şi Rusia resping încercarea Statelor Unite de a extinde un embargou asupra armelor

The Atlantic
Iran SUA

Miniştrii de externe ai Iranului şi Rusiei au respins marţi o încercare a Statelor Unite vizând acordul nuclear din 2015 pentru a extinde un embargou internaţional împotriva Teheranului asupra vânzărilor de arme, a informat agenţia oficială de presă IRNA, preluată de Xinhua, potrivit Agerpres.

Într-o convorbire telefonică, Mohammad Javad Zarif şi Serghei Lavrov au discutat despre ultimele evoluţii regionale, precum şi noul plan al SUA privind acordul nuclear, Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA).

"Zarif şi Lavrov au respins noul plan al SUA pentru JCPOA ca fiind impracticabil şi iluzoriu", notează IRNA.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

În 2018, preşedintele american Donald Trump a retras unilateral Statele Unite din acordul nuclear şi a reimpus sancţiuni financiare şi energetice Iranului sub "presiune maximă" pentru a obţine un nou acord nuclear.

Duminică, presa occidentală a relatat că secretarul de stat american Mike Pompeo "şi-ar fi însărcinat echipa să vină cu argumente juridice cu privire la modul în care Statele Unite sunt încă parte a acordului nuclear", pentru a utiliza pârghiile Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite în vederea extinderii embargoului asupra armelor împotriva Iranului, care expiră în şase luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.