Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul şi talibanii din Afganistan critică politica externă americană faţă de regiunea lor, considerând că SUA încearcă să-i învrăjbească

economica.net
Iran steag

Iranul şi talibanii din Afganistan au criticat duminică politica externă americană faţă de regiunea lor, considerând că Statele Unite încearcă să-i învrăjbească, notează luni agenţia DPA.

"Una dintre strategiile politice ale SUA este de a aţâţa diferenţele dintre Afganistan şi statele vecine", a declarat ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian la o întâlnire la Teheran cu şeful diplomaţiei talibanilor Amir Khan Muttaqi, potrivit Agerpres.

Amirabdollahian s-a jurat că Washingtonul nu va reuşi şi le-a cerut Statelor Unite să înveţe din greşelile politicii lor în Afganistan în ultimii 20 de ani, potrivit agenţiei de presă Tasnim.

Potrivit lui Muttaqi, SUA încă încearcă să pună presiune politică şi economică asupra Afganistanului chiar şi după retragerea trupelor americane. Ca exemplu, el a făcut referire la sancţiunile americane responsabile pentru sărăcia cu care se confruntă 80% din populaţia ţării sale, potrivit Tasnim.

În timp ce miniştrii de externe se întâlneau la Teheran, un raport a fost publicat de website-ul de ştiri Asr-Iran producând agitaţie.

Potrivit raportului, Iranul este pregătit să predea talibanilor ambasada afgană din capitala sa. Ambasadorul anterior ar fi fugit în străinătate.

Ambele părţi au negat informaţia. Cu toate acestea, observatori la Teheran consideră că este probabil ca talibanii să fi preluat ambasadele din ţări vecine.

Iranul este încă divizat cu privire la modul de a trata miliţia islamistă, care a pus mâna din nou pe putere în Afganistan anul trecut. Câteva personalităţi politice de la Teheran cred că talibanii s-au schimbat, în timp ce alţii spun ca evoluţiile recente au dovedit exact contrariul.

Mai mult, Iranul şiit este considerat un inamic al extremiştilor talibani suniţi în termeni religioşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.