Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul spune că a reușit să dejoace un atac cu drone asupra unui complex militar din Isfahan

rferl.org
drona kamikaze

Ministerul iranian al Apărării a anunţat că a dejucat un atac cu drone asupra unui complex militar din orașul Isfahan. Potrivit ministerului, au fost implicate trei drone, însă nu există victime, scrie Rador.

O dronă a fost distrusă de sistemele de apărare aeriană, iar două au fost prinse de "capcane de apărare", cauzând avarierea minoră a unei clădiri, a adăugat ministerul. Informaţiile privind pagubele cauzate nu pot fi confirmate de BBC, iar atacul nu a fost revendicat. Hossein Amir-Abdollahian, ministrul de externe al Iranului, a declarat că acest incident "mişelesc" a fost o încercare de a destabiliza țara, adăugând că aceasta nu va afecta "hotărârea și intențiile Iranului în privinţa progresului nuclear pașnic".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat că armata americană nu a avut niciun rol în acest incident, însă a refuzat să facă speculaţii, potrivit agenţiei de presă Reuters. Atacul are loc pe fondul tensiunilor sporite legate de programul nuclear al Iranului și de furnizarea de arme pentru războiul Rusiei din Ucraina. Într-un comunicat adresat presei de stat iraniene, Ministerul Apărării afirmă că atacul cu drone a avut loc sâmbătă seara, în jurul orei 23:30, ora locală (20:00 GMT).

Autoritățile locale nu au comentat cu privire la activităţile derulate în respectivul complex, pe care l-au descris drept un "atelier". Potrivit agenţiei de pres IRNA, atacul a vizat "o fabrică pentru producția de muniție". Provincia Isfahan găzduiește o mare bază aeriană și mai multe complexuri nucleare, inclusiv Natanz, care se află în centrul programului iranian de îmbogățire a uraniului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.