Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul susține că atacurile cibernetice efectuate de SUA au fost un eșec

securitate cibernetica

Regimul de la Teheran a transmis luni că atacurile cibernetice americane care au vizat forțele militare iraniene au fost un eșec, după ce presa americană a relatat că atacurile cibernetice efectuate de SUA ar fi dezactivat unele sisteme militare iraniene, informează cotidianul The New York Times potrivit mediafax

"Încearcă din greu, dar nu au efectuat cu succes un atac", a transmis Mohammad Javad Azari Jahromi, ministrul iranian pentru Informații și Comunicații.

"Anul trecut am neutralizat 33 de milioane de atacuri cu sistemul (național) de protecție", a adăugat oficialul iranian.

Potrivit surselor citate de presa americană, atacurile cibernetice efectuate de Statele Unite au vizat sisteme de lansare de rachete ale Corpului Gardienilor Revoluției Islamice, o structură militară de stat catalogată drept organizație teroristă de SUA, care a doborât o dronă americană și despre care Washingtonul susține că ar fi responsabilă de atacarea unor tancuri petroliere în Golful Oman.

Atacul cibernetic avea rolul de a bloca sistemele antiaeriene iraniene înainte de bombardamente asupra a trei obiective nedezvăluite, operațiune anulată de Donald Trump în ultimul moment.

Statele Unite au mai lansat atacuri cibernetice asupra Iranului în trecut. Există suspiciuni că SUA şi Israelul s-au aflat în spatele virusului informatic Stuxnet, care a distrus instalaţii la complexul nuclear iranian Natanz.

Conform specialiştilor, şi Iranul a început să intensifice acumularea de capabilităţi cibernetice ofensive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.