Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iranul vrea 'fapte, nu vorbe' din partea semnatarilor acordului nuclear din 2015, afirmă ayatollahul Khamenei

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Iranul vrea să vadă "fapte, nu vorbe" din partea semnatarilor acordului nuclear din 2015, a afirmat miercuri liderul spiritual suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

"Am auzit multe cuvinte frumoase şi promisiuni care în practică au fost încălcate şi s-a făcut exact contrariul. Cuvintele şi promisiunile nu sunt bune de nimic. De data aceasta vrem doar fapte de la cealaltă parte şi vom acţiona şi noi", a declarat Khamenei într-un discurs televizat.

Citește și: VIDEO 18+ Imagini cu femeia care pică de la etajul 6 al unui bloc, pentru a scăpa din flăcări

Remarcile ayatollahului vin în contextul în care noul preşedinte american Joe Biden a afirmat că Washingtonul va reveni în acordul nuclear din care predecesorul său Donald Trump a retras SUA în 2018, în cazul în care Teheranul va relua mai întâi îndeplinirea integrală a obligaţiilor ce-i revin în cadrul acestuia.

JCPoA (planul comun de acţiune globală, în engleză, cum mai este cunoscut acordul din 2015), încheiat între republica islamică şi cele şase mari puteri - SUA, Regatul Unit, Franţa, Rusia, China şi Germania -, a permis o ridicare a sancţiunilor impuse Iranului pentru programul său nuclear în schimbul acceptării de către Teheran a unor limitări ale acestui program. După ce Trump a retras SUA şi a reinstituit sancţiuni împotriva Teheranului, acesta din urmă a început la rândul său să încalce prevederile acordului.

Luni, Ministerul de Externe iranian a indicat că Iranul îşi va reduce şi mai mult angajamentele asumate prin acordul nuclear internaţional din 2015 dacă celelalte părţi semnatare nu reuşesc să-şi respecte obligaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.