Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IREAL Un spital județean din România a construit GARD ELECTRIC pentru protecție împotriva urșilor

News.ro.
Familie ursi

Un gard electric va fi instalat în jurul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, pentru protejarea unității medicale împotriva urșilor, președintele Consiliului Județean Harghita, Csaba Borboly, declarând, luni, pentru MEDIAFAX, că instituția are buget pentru finanțarea acestei investiții.

Consiliul Județean Harghita va lua mai multe măsuri pentru protejarea locuitorilor din Miercurea Ciuc de eventualele incidente produse de urșii care apar tot mai des în apropierea zonelor intens locuite.

Citește și: Rareș Bogdan îl desființează pe Liviu Dragnea! Umilință totală! De unde îi poate veni pieirea șefului PSD

Deocamdată, curtea spitalului va fi împrejmuită cu un gard electric, iar potrivit președintelui CJ Harghita, Csaba Borboly, după votarea bugetului pe 2019 se vor cumpăra și alte dispozitive de protecție.

”La Spitalul Județean au venit mai mulți urși, în anul 2018, iar pacienții și angajații au fost foarte speriați. De aceea, noi considerăm că trebuie să fie luate niște măsuri, finanțate de Guvernul României. pentru că el răspunde de acești urși protejați la nivel european. Din păcate, nu se ia nicio măsură de prevenție chiar dacă directiva ”Habitat” spune clar că guvernele țărilor trebuie să ia măsuri astfel încât viața și siguranța oamenilor să nu fie puse în pericol. Noi nu mai putem aștepta neputința cu care ne întâlnim zi de zi și de aceea încercăm să finanțăm din bugetul județului niște măsuri, cum este instalarea gardului electric, cumpărarea unor containere speciale de protecție față de urși și vom încerca să cumpărăm și alte dispozitive legale de apărare împotriva urșilor”, a declarat președintele Csaba Borboly, corespondentului MEDIAFAX.

Citește și: EXCLUSIV Acuze grave la adresa aliaților lui Liviu Dragnea! Rolul serviciilor secrete

El a explicat că, spre deosebire de alte județe în care urșii au fost eliminați total, în județul Harghita aceste animale au fost protejate, însă acum a apărut o problemă în ceea ce privește numărului lor tot mai mare.

”Noi nu suntem împotriva acestor animale, dar numărul lor a ajuns mult mai mare decât poate susține teritoriul județului. De aceea, mulți dintre urși își găsesc mâncare numai în apropierea oamenilor, iar acest lucru nu este bun nici pentru oameni, dar nici pentru specia de urs care ajunge să se domesticească. Iar așa ceva nu este permis în nicio țară din lume”, a spus președintele CJ Harghita.

Citește și: O nouă săgeată lansată către bănci! Liviu Dragnea pune tunurile pe companii

Urșii au fost văzuți de mai multe ori pe lângă gardul Spitalului de Urgență din Miercurea Ciuc, dar și în curtea unității medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.