Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Rimes reacționează, după valul de ironii stârnite de afirmațiile sale despre Brâncuși: Nu mai citiți articolele de pe net

irina rimes

Cântăreaţa Irina Rimes a scris pe Facebook, după valul de ironii stârnit de afirmaţiile ei despre Constantin Brâncuşi, că titlurile apărute în presă, care sunt distribuite pe reţelele se socializare, sunt „cuvinte scoase din context” şi că în curând va începe promovarea evenimentului pentru care a fost desemnată ambasador onorific, Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi”.

„Nu mai citiţi toate articolele care circulă pe net cu titluri din cuvinte scoase din context. Mâine, după ce trece febra, vom vorbi şi noi despre lucruri relevante, cum ar fi evenimentul de pe 19 februarie la Muzeul National de Artă. Noapte bună”, a fost mesajul publicat pe pagina de Facebook a cântăreţei la primele ore ale zilei de vineri.

Pagina lui Rimes este urmărită de 197.000 de utilizatori Facebook.

În conferinţa susţinută joi împreună cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, cântăreaţa originară din Republica Moldova a ţinut să facă mai multe precizări cu privire la sculptorul Constantin Brâncuşi şi la valorile româneşti.

„Ştiu un lucru sigur: Noi, românii, avem o cultură cu care ne putem mândri. Pentru că ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde în Vest, dacă nu s-a pierdut de tot. Ţara noastră a fost pusă pe harta culturală a Europei de nişte personalităţi, genii despre care se vorbeşte de secole, între care şi Constantin Brâncuşi. Personalităţile astea au crescut cu aceleaşi valori cu care creştem şi noi”.

Ea a continuat enumerând valorile: „Imaginaţi-vă că eu am 28 de ani şi mama încă îmi trimite genţi cu mâncare. Eu mă duc de Crăciun acasă şi cânt colinde. Mergem să colindăm. Cântăm colinde vechi şi noi, cântece despre dor, despre dragoste, despre mamă şi ţară. Cântece care ne amintesc cine suntem şi de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot în altă limbă. E doar al nostru şi nu ni-l poate lua nimeni. Dacă ne pot lua Roşia Montană, petrolul, aurul, bogăţiile terestre, lemnul, pădurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu şi-o vor putea atribui niciodată”. Rimes a subliniat că e de datoria noastră să o păstrăm.

După ce a afirmat că îi cunoaşte îndeaproape viaţa şi creaţia, Rimes a spus că au fascinat-o lucrările lui Brâncuşi pentru că „nu reprezentau neapărat cum se numesc”.

Despre o lucrare preferată din creaţia sculptorului, ea a spus: „Eu sunt mai mainstream, aşa. Când am văzut prima dată Coloana Infinitului, am avut impresia că mă întâlnesc cu ceva care nu era din lumea mea, dar mereu a fost în lumea mea”.

Cântăreaţa Irina Rimes, desemnată ambasadoarea Zilei Naţionale „Constantin Brâncuşi” 2020, a mai declarat că este onorată să deţină acest titlu şi că, din această ipostază, este „posibil” să susţină demersul prin postări online. Din afirmaţiile făcute la întâlnirea cu presa a rezultat că Ministerul Culturii şi artista nu au stabilit o strategie clară cu privire la promovarea zilei dedicate lui Brâncuşi, iar ministrul Bogdan Gheorghiu are în vedere desemnarea de ambasadori pentru toate momentele importante viitoare.

Niciunul dintre protagoniştii conferinţei nu a reuşit să explice cum s-a ajuns la această colaborare. „N-o fi Irina singura vedetă cu priză la tineri, dar cu siguranţă este reprezentativă”, a spus Gheorghiu. „Noi ne-am atins scopul prin faptul că o avem între noi”.

Mnistrul o vede pe cântăreaţă drept un „liant între generaţii”. „Ce persoană putea fi mai potrivită decât Irina Rimes, care are atâţia admiratori pe reţelele de socializare?”, s-a întrebat el.

Între vedetele autohtone, Inna are un cont de Facebook urmărit de 11,1 milioane de utilizatori, Antonia - 3,2 milioane, iar Delia - 2,2 milioane.

Ziua Naţională „Constantin Brâncuşi” este sărbătorită, anual, pe 19 februarie, data la care s-a născut artistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.