Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Tănase: Liviu Dragnea încearcă să ajungă sănătos afară

Captura foto Antena 3
Irina Tănase

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a declarat luni, la Antena 3, că fostul lider PSD „încearcă să ajungă sănătos afară”.

  • „N-as putea sa spun ca face bine. Este in continuare cu probleme de sanatate netratate. Incearca sa ajunga sanatos afara, acasa, asta e ce face Liviu Dragnea.
  • Ei nu sunt dusi acolo sa fie torturati sau exterminati, pedeapsa lor e privarea de libertate. Timp de 6 luni a stat 23 de ore pe zi inchis in camera, fara macar vreun tratament sa-i amelioreze durerile.
  • Decizia era intotdeauna mai sus (de personalul din penitenciar). Cand ne loveam de abuzuri, intrebam de ce. 'Asa era ordinul'. De la cine, nu stiu, dar asa era ordinul”, a declarat Irina Tănase.

Ea a precizat că Liviu Dragnea a fost supus în permanență unor „șicane”, precum percheziții doar la el în celulă, faptul că nu l-au lăsat să vorbească cu avocații, sau faptul că a fost ținut în mod repetat în carantină contrar protocoalelor.

Irina Tănase consideră că la situatia in care se afla fostul lider PSD a contribuit faptul că el „a pornit niste razboaie in favoarea poporului” impotriva unor multinationale, nu a vrut ca Romania „sa dea pe degeaba” resurse naturale si a luptat sa nu creasca facturile la utilitati.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019.

Tribunalul Bucureşti a respins pe 27 mai cererea în care Dragnea solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea are dreptul să facă o nouă cerere de eliberare condiţionată după data de 27 august.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele recunoscând că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.