Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irina Tănase, primele declarații după noile acuzații aduse fostului lider PSD: 'Cum nu se mai găsesc subiecte, îl găsesc pe Liviu Dragnea'

Libertatea.ro
dragnea irina tanase

Irina Tănase, logodnica fostului lider PSD Liviu Dragnea, a dat primele declarații, în exclusivitate, la Realitatea PLUS, despre acuzațiile aduse lui Liviu Dragnea în dosarul vizitei din SUA, la Donald Trump, de acum patru ani.

Citește aici ACUZAȚIILE OFICIALE ale DNA

„Noi în mod oficial nu știm nimic. E prima oară când este chemat. Avocata sa, Flavia Teodosiu a cerut să i se pună la dispoziție noul dosar. (Noi) nu am avut contact cu acest dosar”, a declarat Irina Tănase.

„Nu e nimic ieșit din comun în invitația făcută pentru liderii partidului de guvernământ în parteneriat strategic cu SUA. Nu este o chestie neobișnuită să primească invitații acolo. Probabil că și liderii Coaliției actuale vor primi astfel de invitații. Bineînțeles că speculații se pot face, dar de la speculație până la mai mult... e cale lungă. Este o exagerare”, a mai adăugat Irina Tănase.

Liviu Dragnea a fost citat de urgență la DNA în dosarul vizitei făcute în ianuarie 2017, după ce Donald Trump a devenit președintele SUA. Fostul lider PSD a ajuns, joi după-amiază, la ora 14.00, la sediul DNA. Procurorii suspectează săvârșirea de trafic de influență. Fapta a intrat și în atenția anchetatorilor americani, iar autoritățile din SUA au cerut informații din țara noastră, potrivit aceleiași surse.

Irina Tănase a mărturisit că apariția unor noi acuzații, noi dosare în cazul lui Liviu Dragnea „este deja obișnuință. Cum nu se mai găsesc subiecte, îl găsesc pe Liviu Dragnea. Nu am discutat cu el despre acest subiect”.

Liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier de la acea vreme, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vicepreședintele Comitetului prezidențial de inaugurare. Dragnea a făcut publice atunci câteva fotografii în care dă mâna cu liderul de la Casa Albă, așezat la o masă din restaurantul hotelului său. În fotografii, fostul lider PSD apărea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donald Trump.

Citește și: Florin Cîțu EVITĂ să comenteze DESFIINȚAREA SIIJ: Pentru noi, prioritar e să scăpăm de MCV

Liviu Dragnea ar fi încercat eliberarea condiționată atacând sentința care l-a dus după gratii, astfel încât să fie anulată, potrivit Realitatea PLUS. În seara de luni, 11 ianuarie, Dragnea ar fi fost scos din penitenciar pentru investigații medicale. Analizele de rezonanță magnetică au fost făcute marți, 12 ianuarie. În același timp, Înalta Curte a respins miercuri, 13 ianuarie, cererea acestuia din „dosarul angajărilor fictive” pentru revizuirea sentinței.

„Nu a fost vorba de o cerere de eliberare condiționată. A fost vorba de o revizuire a hotărârii”, a anunțat logodnic lui Liviu Dragnea:

„Dacă te consideri nevinovat, și el (Liviu Dragnea - n.red.) se consideră nevinovat, poți cere revizuirea. Așteptăm să vedem motivarea . Nu a fost vorba de o cerere de liberare condiționată”, a mai spus Irina Tănase.

În prezent, fostul șef PSD execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, pe care a primit-o în celebrul dosar al angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019 pentru 3 ani și șase luni, condamnare primită pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman.

În același dosar, Floarea Alesu a fost eliberată condiționat, potrivit unei sentințe din 8 ianuarie a Judecătoriei Ploiești. Fosta șefă a DGASPC Teleorman a fost condamnată în „dosarul angajărilor fictive” la 3 ani și 7 luni de închisoare.

Conform legii, Liviu Dragnea poate cere liberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, dacă și-a îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate. Astfel că fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare în toamna acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.