Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda 'împietrită' de moartea a 10 persoane în explozia unei benzinării

reuters.com
irlanda benzinarie

Zece persoane, inclusiv doi adolescenți și o fată mai tânără, au fost ucise într-o explozie la o benzinărie din comitatul irlandez Donegal, a anunțat sâmbătă poliția, adăugând că incidentul pare să fie "un accident tragic", informează Reuters.

Poliția a precizat că nu se așteaptă să mai existe alte victime în urma exploziei care a avut loc vineri, la scurt timp după ora locală 15.00 (14.00 GMT), la stația de benzină Applegreen de la periferia satului Creeslough. Printre morți, care erau toți din zona locală, se numără și patru bărbați și trei femei. Opt persoane sunt tratate la spital, inclusiv una cu răni grave, care a fost transportată pe calea aerului la Dublin.

"Trebuie să rămânem cu mintea deschisă ca serviciu de poliție în ceea ce privește modul în care investigăm acest lucru, dar informațiile noastre în acest moment indică un accident tragic", a declarat superintendentul David Kelly într-o conferință de presă.

Fotografiile de la fața locului au arătat un bloc de apartamente cu două etaje situat deasupra magazinului benzinăriei, cu pereții aruncați în aer și cu acoperișul parțial prăbușit, precum și resturi împrăștiate în parcul unde erau parcate mai multe mașini.

Premierul irlandez Micheál Martin a declarat că incidentul a fost o tragedie de nedescris pentru o comunitate mică, de doar câteva sute de persoane. "Doresc să-mi exprim cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor lor, precum și întregii comunități din Creeslough, în această zi neagră pentru Donegal și pentru întreaga țară." Ministrul britanic de externe, James Cleverly, a transmis, de asemenea, condoleanțe familiilor victimelor.

Pearse Doherty, deputat local al Sinn Fein, a declarat vineri, la fața locului, că "explozia masivă" a fost auzită de la kilometri distanță. Fiind singurul supermarket din sat și găzduind un oficiu poștal și un coafor, el a spus că stația ar fi fost foarte ocupată chiar la sfârșitul zilei de școală.

Bernard Doherty, care locuiește în apropiere și care cunoștea toate victimele, cu excepția uneia, a declarat pentru postul național de televiziune RTE că el și alte persoane au început să curețe molozul cu tractoare și remorci înainte ca Garda de Coastă irlandeză și o echipă de salvare specializată din Irlanda de Nord, aflată în apropiere, să se alăture serviciilor de urgență la fața locului.

"Molozul fusese spulberat de vânt până la șosea. Erau de toate, de la tablă până la plăci de pardoseală, conținutul magazinului, împrăștiate peste tot", a spus el, adăugând că o persoană a fost scoasă în viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.