Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda interzice participarea jucătoarelor de rugby transgender

quinzemondial.com
rugby

Irlanda se alătură deciziei uniunii engleze de rugby şi a ligii de rugby, care luna trecută le-a interzis jucătoarelor transgender să participe la competiţii feminine, din motive de siguranţă.

"Femeile transgender au fost excluse din rugby-ul feminin din cauza beneficiilor de mărime, forţă şi putere conferite de testosteron în timpul pubertăţii şi adolescenţei şi din cauza riscurilor care rezultă pentru bunăstarea jucătorilor.”

„Cercetări recente arată că există diferenţe fizice între persoanele cărora li s-a atribuit sexul ca bărbaţi sau femei la naştere. Forţa, rezistenţa şi beneficiile fizice aduse de pubertatea masculină sunt semnificative şi continuă chiar şi după eliminarea testosteronului”, a declarat Irlanda de Rugby Football Union (IRFU) într-un comunicat.

„IRFU este pe deplin conştient de faptul că acesta este un domeniu sensibil şi provocator pentru cei implicaţi şi pentru comunitatea LGBT+ mai largă şi va continua să lucreze cu cei afectaţi, oferind sprijin pentru a asigura implicarea lor continuă în joc.”

Schimbarea regulilor va afecta doar doi jucători înregistraţi în Irlanda, IRFU a spus că i-a contactat pentru a oferi mijloace alternative, cum ar fi forme de joc fără contact, arbitraj şi antrenament, conform News.ro.

„Irlanda nu ar trebui să urmeze exemplul Regatului Unit în încercarea de a reduce numărul de ocazii în care femeile trans pot exista în siguranţă. Irlanda poate şi trebuie să facă mai bine”, a reacţionat Paula Fagan, directorul general al mişcării LGBT din Irlanda, cerând IRFU „să-şi reconsidere decizia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.