Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlandezul Johnny Sexton, suspendat trei meciuri, va putea juca la Cupa Mondială

planetrugby.com
Johnny Sexton rugby irlanda

Johnny Sexton, căpitanul selecţionatei Irlandei, suspendat trei meciuri după finala Champions Cup, disputată la finele lunii mai, va putea evolua la Cupa Mondială de rugby din această toamnă, unde XV-le Trifoiului va înfrunta în partida de debut naţionala României, pe 9 septembrie la Bordeaux, în Grupa B a competiţiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

EPCR, instanţa organizatoare a cupelor europene de rugby, a precizat că Sexton "este liber să joace" începând cu data de 27 august 2023, precizând că emblematicul jucător irlandez, în vârstă de 38 de ani, va rata meciurile test cu Italia, Anglia şi Samoa, programate în luna august, în timp ce Cupa Mondială din Franţa va debuta pe 8 septembrie.

Sexton a fost audiat joi în faţa unei comisii independente de disciplină, din cauza comportamentului său faţă de arbitrul sud-african Jaco Peyper, în timpul finalei Champions Cup, pierdută de chipa sa, Leinster, în faţa formaţiei franceze La Rochelle, pe 20 mai la Dublin. Accidentat, Johnny Sexton, nu a putut evolua în meciul respectiv, dar a fost prezent pe Aviva Stadium pentru a-şi încuraja coechipierii.

Comisia de disciplină a considerat comportamentul său "conflictual, agresiv ş lipsit de respect faţă de arbitrii meciului", a precizat EPCR.

Johnny Sexton, clubul Leinster şi EPCR au acum posibilitatea de a contesta această decizie până miercuri.

Operat la aductori în primăvară, numărul 10 irlandez a fost nevoit să declare forfait pentru finalul sezonului. Pe 30 mai, el a fost inclus însă de selecţionerul Irlandei, englezul Andy Farrell, pe lista celor 42 de jucători convocaţi în vederea pregătirilor pentru Cupa Mondială 2023.

Johnny Sexton, jucător cu 113 selecţii în naţionala Irlandei, a anunţat de mai mult timp că Mondialul din Franţa (8 septembrie-28 octombrie) va fi ultima sa competiţie înainte de retragere.

În afara României şi Irlandei, din Grupa B a CM 2023 mai fac parte Scoţia, Africa de Sud şi Tonga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.