Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irma a devenit uragan de categoria a 2-a în Oceanul Atlantic

uragan

Irma, care se află în prezent în estul Oceanului Atlantic, în largul coastelor africane, a devenit uragan de categoria a 2-a, a anunţat joi Centrul american al uraganelor (NHC), avertizând că acest fenomen natural ar urma să fie "extrem de periculos", relatează AFP, potrivit Agerpres.

Uraganul Irma se deplasează cu circa 17 kilometri / oră în direcţia vest-nord-vest şi este însoţit de rafale de vânt de până la 155 kilometri / oră, precizează NHC, subliniind că s-a produs o "intensificare rapidă" a ciclonului tropical. 

Uraganul ar urma să devină "major" şi să ajungă la categoria a 3-a din cele cinci incluse pe scara Saffir-Simpson - care măsoară intensitatea uraganelor - până joi seară. 

La ora 15.00 GMT, Irma se afla la 1.000 km vest de Capul Verde şi ar urma să continue pe aceeaşi traiectorie până vineri dimineaţă, înainte de a schimba direcţia spre vest sâmbătă. Uraganul este încă foarte departe de uscat şi, în consecinţă, nu a fost emisă nicio alertă, notează AFP. 

Protecţia civilă din Haiti, un stat aflat la o distanţă de câteva mii de kilometri de Irma, a evocat totuşi acest uragan pe contul său de Twitter joi dimineaţă, precizând că traiectoria exactă a uraganului va fi determinată în zilele următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.