Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ironia sorții: Sebastian Papaiani, victorie post-mortem în fața statului român

antena3.ro
sebastian papaiani

După drumuri bătute pe la uşile autorităţilor locale de la Piteşti, în decursul a peste 20 de ani şi după înfăţişările în instanţă, actorul Sebastian Papaiani a murit fără să-şi vadă câştigat dreptul asupra proprietăţilor confiscate abuziv familiei sale în perioada comunistă. Abia după ce actorul s-a stins, ANRP i-a transmis punctajul în baza căruia i se va calcula o despăgubire, informează Adevărul.

Sexy consiliera lui Gabi Oprea, numită șef peste profesori


Cetăţean de onoare, doar cu numele, al judeţului Argeş, Sebastian Papaiani a fost, timp de peste două decenii, într-un război tăcut cu autorităţile locale de la Piteşti, care au dat numele său unui cinematograf local (închis luna aceasta de RADEF, odată cu mai multe cinematografe din ţară) dar nu i-au dat o bucată de teren în schimbul suprafeţei care a aprţinut familiei sale, pe care nu i-au mai putut-o restitui în natură, nici măcar parţial, sub pretextul că pe respectivul  teren s-au amenajat o parcare şi o alee. Oficialii Primăriei Piteşti l-au împroprietărit iniţial pe maestru cu un teren învecinat celui care a aparţinut familiei sale, pentru care făcuseră cerere de revendicare şi proprietarii de drept, care l-au şi câştigat în instanţă în faţa lui Sebastian Papaiani.

Înfrângere pentru DNA: Patru judecători de la ÎCCJ, ACHITAŢI


Abia după înmormântare, soţia maestrului a primit, în sfârşit, de la ANRP, o decizie de compensare prin puncte.   “N-au reuşit să-i rezolve dreptul lui, moştenirea lui de la părinţi, câtă vreme a fost în viaţă. Piedicile au fost de la Piteşti. Nicioadată n-a găsit înţelegere acolo. Mi-amintesc că odată a solicitat nişte hărţi şi i-au pus la dispoziţie, în bătaie de joc, unele de la 1930, deşi tatăl lui, socrul meu, cumpărase proprietatea prin 1946. I-au propus, apoi, tot în bătaie de joc, ca să-i închidă gura, un teren într-o lizieră, într-o vie, la marginea oraşului, deşi soţul meu se născuse la Piteşti, în centru, pe strada Crinului. După ce Bică (nr. Sebastian Papaiani) s-a stins, mi-a venit o înştiinţare de la Fondul Proprietatea în care i se calculau, în sfârşit, nişte puncte de despăgubire. Suma care reiese după punctaje e dezamăgitoare, pur şi simplu... Dar nu mai vreau să fac nimic, pentru că nu mai are sens să lungesc povestea asta cu procese şi demonstraţii. Soţul meu a murit cu dreptatea în mână. S-au dus pe lumea cealaltă două generaţii şi n-au văzut rezolvat nimic. Şi sunt sigură că şi acum va mai dura până vor sosi şi banii, efectiv. Ar trebui să mă duc la unul din aia de la ANRP, care au furat miliarde şi să le cer lor dreptul soţului meu, nu să stau după procedura lor”, a mărturisit Marcela Papaiani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.