Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isabelle Huppert va prezida petrecerea aniversară a Festivalului de Film de la Cannes

cinemablend.com
festival cannes

Recompensată de două ori cu premiul pentru interpretare la Cannes pentru "Violette Noziere" (1978) şi "La Pianiste" (2001), actriţa franceză Isabelle Huppert va prezida pe 23 mai petrecerea aniversară pentru cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, în prezenţa câştigătorilor Palme d'Or, au informat marţi organizatorii, citaţi de AFP.

La mijlocul zilei, mai multe zeci de "laureaţi" cu prestigiosul premiu, preşedinţi ai juriului şi câştigători ai premiilor de interpretare feminină şi masculină vor participa la o fotografie de familie, înaintea unei ceremonii care va avea loc la începutul serii la Grand Théâtre Lumiere. 

Extrase din film, imagini de arhivă, intervenţii ale artiştilor şi interludii muzicale vor marca această aniversare, înaintea unei cine de gală la care şi-au anunţat participarea mai multe personalităţi care au marcat istoria Festivalului. Lista este păstrată secretă de către organizatori. 

Preşedintele juriului în 1994, Clint Eastwood, va oferi "o lecţie de cinema" la 21 mai, a doua zi după prezentarea, în prezenţa sa, a copiei restaurate a filmului său "Unforgiven", căruia Festivalul îi va sărbători 25 de la apariţie. 

Cu ocazia aniversării a 70 de ani, Festivalul inaugura, de asemenea, un radio online, "Radio Festival", disponibil din data 17 mai pe site-ul oficial (www.festival-cannes.com), la care vor fi prezentate în direct evenimentele majore ale manifestării, dar şi arhive sonore şi forumuri de discuţii despre cinematografia viitorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.