Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isabelle Huppert va primi trofeul onorific 'Inima orașului Sarajevo'

Isabelle Huppert

Isabelle Huppert va primi duminică trofeul onorific "Inima oraşului Sarajevo" (Heart of Sarajevo Honorary Award), anunță publicația Screen Daily, potrivit Mediafax.

Actrița Isabelle Huppert va fi premiată în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului de Film Sarajevo, în semn de recunoaștere pentru “contribuția exceptională adusă artei filmului”.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Franțuzoaica va primi trofeul în prefața proiecției peliculei “Les Misérables”, după ce va susține un masterclass. În cadrul festivalului va fi prezentată și cea mai recentă peliculă în care a jucat, “Frankie”, în regia lui Ira Sachs.

De-a lungul carierei, Huppert a lucrat cu regizori celebri ca Michael Haneke, Claude Chabrol, Jean-Luc Godard, Otto Preminger, Bertrand Tavernier, Bertrand Blier și Claire Denis.Printre rolurile sale cele mai importante se numără “La pianiste/ Pianista”, “White Material/Africa mea”, “Elle” și “Greta.”

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

Printre premiile obținute se numără trofeul BAFTA pentru tinere speranțe pentru rolul din “La Dentelliere/ Dantelăreasa”, două premii pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Veneția pentru “Une affaire de femmes” and “La Ceremonie/ Ceremonia ”, un premiu special al juriului, Leul de Aur, pentru “Gabrielle”, la Veneția, și pentru toată cariera și două premii pentru cea mai bună actriță la Cannes pentru “Violette” și “La pianiste/ Pianista”.

Citește și: Lovitură dură pentru Viorica Dăncilă! Consilierul premierului suspect de delapidarea unei sume uriașe

A primit premii César pentru cea mai bună actriță pentru rolurile din “La Ceremonie/ Ceremonia ” și “Elle” pentru care a primit și un Glob de Aur și un Premiu Spirit și o nominalizare pentru premiile Oscar.

Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo 2019 are loc între 16 și 23 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.