Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isarescu a intrat in vizorul ANI. Ce probleme are cu averea

isarescu

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu a intrat in vizorul ANI. Inspectorii ii verifica averea in urma unei sesizari a unui ONG privind un posibil conflict de interese.

ANI a primit o plângere de la o asociaţia de consumatori, Parakletos, după ce Isărescu a negat că ar fi avut vreodată credit la Volksbank România, în ciuda înscrisurilor din declaraţia de avere, care ulterior au disparut.

Asociata Parakletos a cerut să se stabilească dacă există „vreo stare de incompatibilitate sau vreun conflict de interese între calitatea domnului Mugur Isărescu de debitorul al băncii Volksbank şi aceea de guvernator al Băncii Naţionale a României", în condiţiile în care Isărescu a negat că a avut vreodată un credit de la Volksbank.

Creditul este insa mentionat de Isarescu in declaratia de avere din 2007, apoi numele creditorului dispare, dar nu si creditul datorat care scade usor, usor, disparand complet in 2010.

Creditul fusese contractat de Isărescu pentru achiziţia unui apartament într-un complex rezidenţial din Băneasa, care a fost donat ulterior fiului Costin Isărescu, informeaza economica.net.

Consilierul lui Isărescu, Adrian Vasilescu, a explicat apoi că guvernatorul nu şi-a adus aminte de unde a luat creditul, ci unde la rambursat, acesta fiind refinanţat la BRD.

În realitate, creditul nu a fost refinanţat la BRD, ci achitat anticipat direct la Volksbank, de unde fusese contractat, după ce BNR a intrat în conflict cu conducerea băncii cu capital austriac.

Volksbank are o istorie de relaţie proastă cu clienţii, cărora le-a impus diverese comisioane, inclusiv unul pentru rezerva minimă obligatorie.

"Punerea în mișcare a acestei chestiuni se face la foarte puțin tim după ce în funcție la ANI nu mai este Horia Georgescu, nu știu dacă sunt alte interese sau nu", a spus jurnalistul Dan Bucura la Realitatea TV.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.