Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isarescu e necinstit in Parlamentul Romaniei? Proba in stenograme si in prezentarile BNR

ziuaveche.ro
mugur isarescu

Declarartiile necinstite ale lui Isarescu in legatura cu veniturile sunt de data recenta.

Declaratiile necinstite ale lui Isarescu legate de politica monetara si de credit si situatia economica a Romaniei, au o traditie lunga.

Un exemplu simplu dovedeste ca Isarescu era necinstit in prezentarea din Parlamentul Romaniei din 14 Octombrie 2008. Proba este reprezentata de Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Directia Politica Monetara si Modelare Macroeconomica, BNR. Aceasta prezentare a fost sustiuta la BNR pe 18 mai 2010 in cadrul editiei a treia a Colocviilor de politica monetara. (Imaginea se vede in stanga sus in versiunea desktop).

Situaţie absurdă în Austria: Alegerile prezidenţiale, amânate dintr-un motiv nemaiîntâlnit

Ca si trivia in timp ce Isarescu dezinforma Parlamentul Romaniei, leul avea cautare fiind imprumutat la dobanzi de 1000% ( o mie la suta pentru o zi) in tranzactii de swap.

In 14.10.2008 Isarescu a sustinut un discurs in Parlamentul Romaniei in care spunea:

” Prin lege suntem deci obligaţi, dacă apare vreo problemă de lichiditate în sistem (nu de solvabilitate), să asigurăm lichiditatea necesară şi, cu această ocazie, explic şi de ce nu a trebuit să luăm măsurile pe care ţările occidentale le-au anunţat.”

Un senator îl contrazice pe Iohannis: Guvernul tehnocrat încă patru ani la PUTERE

” Deci, noi nu vom face nimic altceva decât să aplicăm legea dacă va apărea o lipsă de lichiditate. …Trebuie să recunosc că resimţim unele efecte, dar acestea nu sunt fundamentale şi, cum vă spuneam, nu sunt probleme de lichiditate. …Aşa cum s-a observat, dobânzile au crescut cu mult peste nivelul dobânzii de politică monetară, cu toate că, paradoxal, exista exces de lichiditate la nivelul întregului sistem…Banca Naţională este gata să le sprijine cu injecţii de lichiditate; avem instrumentele necesare pentru acest lucru, pe unele le-am pus în funcţiune, pe altele le avem pregătite pentru a intra în funcţiune.”

In Slideul 35 din prezentarea Lichiditatea din sistemul bancar, de Dorina Antohi, Director Adjunct Directia Politica Monetara si Modelare Macroeconomica, BNR se vede clar cum deficitul de lichiditate (partea grena din partea de sus a coloanelor) debuteaza in octombrie 2008 si se mentine pana in februarie 2010 (seria se termina in aprilie 2010).

Dezinfomarea lui Isarescu in Parlamentul lui Isarescu o fi o obisnuita?

Stenogramele referitoare la Bancorex si CEC-FNI demonstreaza obisnuita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.