Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a publicat un mesaj video în care ameninţă Occidentul: Bătălia finală se dă la Roma - VIDEO

isis roma

Statul Islamic a difuzat o nouă înregistrare video de propagandă, în care apare viziunea apocaliptică a unei înfruntări finale cu Occidentul, care include şi imagini cu jihadiştii care înaintează spre Colosseumul din Roma. În imagini apare şi basilica Sfântul Petru din Vatican.

Înregistrarea video intitulată "Întâlnire la Dabiq" se concentrează pe noţiunea de bătălie finală pentru dominaţie globală, în care "credincioşii" ISIS vor lupta cu "cruciaţii" occidentali în capitala Italiei. Realizat în Irak, filmul prezintă trupele de şoc ale grupării teroriste şi autovehicule blindate.

Înregistrarea prezintă şi o scenă bizară, cu un militant ISIS călare, dar şi scene cu jihadişti care se îmbrăţişează înainte de a pleca în misiuni sinucigaşe. Pe măsură ce aceştia se îndepărtatea, pe ecran apare mesajul "La revedere camarazilor".

La un moment dat, 60 de steaguri naţionale apar în film. Aparent, acestea reprezintă ţările împotriva cărora ISIS susţine că este în război. Filmarea este realizată cu o dronă, iar naratorul descrie cum militanţii ISIS o să distrugă cetăţile cruciaţilor. "Aceasta este ultima voastră cruciadă. Data viitoare, noi vom fi cei care vom duce bătălia pe teritoriul vostru", spune naratorul, potrivit Daily Mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.