Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a spart site-ul unei instituții românești ce administrează peste 1 miliard de euro

news.sky.com
hacker

Pagina de internet a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării (ITI-DD), singura entitate juridică din România care administrează peste 1 miliard de euro din fonduri europene, a fost atacată miercuri de hackeri, însă a redevenit utilizabilă joi.

'A fost pentru prima oară când am primit şi un mesaj de la cei care ne-au atacat pagina, iar mesajul făcea referire la ISIS. Mi-e greu să cred însă că atacul ar fi fost instrumentat de această organizaţie. Vom depune plângere la Poliţie, dacă site-ul asociaţiei va mai fi atacat', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ADI ITI-DD, Ilie Petre.

Citește și: China nu se lasă! Ce armă pregătește pentru a se lua la trântă cu SUA

Atacul înregistrat miercuri pe pagina de Internet a asociaţiei nu a fost primul din acest an. 'De la începutul acestui an, am mai avut probleme cu site-ul de vreo patru sau cinci ori, dar nu ne-am gândit vreodată că ar fi fost vorba de hackeri', a mai spus preşedintele Petre.

Site-ul ADI ITI-DD, www.itideltadunarii.com, este doar un instrument de informare pentru persoanele fizice şi juridice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării care, în acest exerciţiu financiar, pot accesa 1,1 miliarde de euro pentru dezvoltarea comunităţilor.

Citește și: Perioadă nefastă! Cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din România, atins la portofel

Până la sfârşitul lunii trecute, ADI ITI-DD a emis avize de conformitate cu Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru 769 de proiecte, în valoare totală estimată de peste 400 de milioane de euro, iniţiatorii acestora putând avea astfel acces la fondurile europene.

ADI ITI-Delta Dunării, entitate cu personalitate juridică din care fac parte atât autorităţi publice, cât şi asociaţii neguvernamentale, are drept obiectiv punerea în aplicare a Strategiei de dezvoltare integrată a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării aprobată de Guvernul României în luna august a anului trecut şi acordă consultanţă persoanelor fizice şi juridice care doresc să acceseze suma de peste 1 miliard de euro.

Citește și: Vești nemaipomenite! Câte sute de kilometri de autostradă vor mai fi scoase la licitație în 2017

ITI-DD este singurul instrument financiar din România care, în actuala perioadă de programare, oferă fonduri europene unor comunităţi situate în acelaşi perimetru doar pe baza unor proiecte care corespund cerinţelor din strategia aprobată de Guvernul României. În funcţie de succesul acestuia, autorităţile române vor decide dacă va fi replicat în alte zone din România în următorul exerciţiu financiar.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu clarifică ceea ce a spus Tudose! Se mărește sau nu vârsta de pensionare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.