Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS le-a cerut simpatizanților să comită atacuri teroriste în SUA, Europa și Israel: sunt vizate comunitățile de creștini și evrei

stirileprotv.ro
ISIS

Gruparea teroristă islamistă ISIS le-a cerut „lupilor singuratici” să se implice în atacuri împotriva creștinilor și evreilor din SUA, Europa și Israel.

Abu Hudhayfah al-Ansari, purtătorul de cuvânt al extremiștilor, a lăudat atacul terorist de la Moscova, care a ucis cel puțin 140 de oameni în Rusia săptămâna trecută. Joi, jihadistul a apelat la aplicația de mesagerie criptată Telegram pentru a apela la „lupii singuratici” să vizeze creștinii și evreii, în special în SUA, Europa și Israel în timpul lunii sfinte a Ramadanului.

Purtătorul de cuvânt a mai susținut că prezența trupelor americane în Irak va „conduce la mai multe atacuri din partea grupului”. Mesajul vine în timp ce el comemorează aniversarea a 10 ani de la declararea de către ISIS a unui califat în Irak și Siria în 2014.

Într-un discurs audio de 41 de minute, el a subliniat și a lăudat expansiunea globală a Statului Islamic. Al-Ansar a criticat, de asemenea, organizația teroristă Al-Qaeda pentru că s-a îndepărtat de așa-numita lor „cale”, înainte de a proclama că Ramadanul este luna jihadului.

Purtătorul de cuvânt le-a cerut, de asemenea, „membrilor” din Mozambic să „dubleze atacurile” și militanților din Filipine „să mute operațiunile în marile orașe”, într-un semn înfricoșător și îngrijorător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.