Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS revendică sângerosul atentat din Siria: 32 de rebeli au fost ucişi

Siria Alep

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni atentatul sinucigaş soldat cu moartea a 32 de rebeli în nord-vestul Siriei, în apropiere de frontiera cu Turcia, relatează France Presse. Duminică seara, un atacator sinucigaş şi-a detonat centura cu explozibili lângă un autobuz ce transporta rebeli care se îndreptau spre punctul de trecere a frontierei Atme în Turcia, înainte de a reveni în Siria printr-un alt punct de trecere a frontierei în zona provinciei Alep, conform Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO).

Acest lung ocol este necesar dacă rebelii doresc să evite regiunile controlate de regim şi de forţele kurde între cele două puncte de trecere. Cel puţin 32 de rebeli au pierit în atentat şi alţi câţiva au fost răniţi, a indicat OSDO luni, revizuind în creştere primul bilanţ de 15 morţi. OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informaţii pe întreg teritoriul Siriei, afirmase anterior că atentatul a avut loc în timp ce autobuzul intra în Turcia. Într-un comunicat pe Twitter şi Telegram, Statul Islamic susţine că unul din atacatorii săi sinucigaşi "şi-a detonat centura explozivă printre rebelii care se pregăteau să meargă la luptă împotriva jihadiştilor".

Provincia Alep este împărţită între diferiţi protagonişti ai războiului din Siria, cu zone controlate de regim, altele de rebelii sirieni sau de către Statul Islamic, ori de rivalii acestuia din Jabhat Fateh al-Sham (ex-Front Al Nusra care a renunţat la afilierea sa cu Al Qaida). Luptele opun deseori rebelii jihadiştilor din Statul Islamic în această provincie, în special, în apropierea localităţilor Marea şi Azaz, fiefuri ale insurgenţilor, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.