Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISJ Satu Mare a demarat o anchetă în cazul celor 26 de preşcolari cu probleme medicale

Primaria Sectorului 3
gradinita

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Satu Mare a demarat o anchetă în cazul celor 26 de preşcolari de la grădiniţă din Carei, ce au ajuns la spital cu probleme medicale, informează Agerpres.

ISJ Satu Mare precizează joi, într-un comunicat de presă, faptul că în data de 7 septembrie la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Carei s-au înregistrat mai multe cazuri de vărsături şi diaree, şapte copii fiind internaţi la spital cu aceste simptome.

Potrivit sursei citate, mâncarea se prepară la o altă locaţie, de unde se distribuie la două grădiniţe cu program prelungit din Carei, Nr 5 şi Nr 1.

"După sesizarea doamnelor educatoare de la la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr 1 Carei, de pe str. Agrara, în data de 7 septembrie 2022 a fost demarată o anchetă internă pentru a afla motivul care a cauzat îmbolnăvirea copiilor. Din datele oferite de conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 Carei, rezultă că doar la structura respectivă sunt copii bolnavi", se arată în comunicatul menţionat.

Reprezentanţii ISJ Satu Mare adaugă faptul că în cursul zilei de 7 septembrie şi în dimineaţa zilei de 8 septembrie, în clădirea unde se prepară mâncarea s-a realizat un control de la Direcţia Sanitar-Veterinară Carei, însă nu s-a constatat nicio neregulă.

"Conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 1 Carei a făcut o sesizare în acest sens şi la Direcţia Sanitar-Veterinară Satu Mare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz, astfel o echipă de inspectori se află la faţa locului", se mai arată în comunicatul ISJ Satu Mare.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare, Macrina Mihai, precizase joi, pentru AGERPRES, că un total de 26 de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr 1 Carei au avut probleme medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.