Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Islamofobia alimentează terorismul, afirmă Antonio Guterres la Riad

Time
Antonio Guterres

Islamofobia manifestată în anumite părţi ale lumii alimentează terorismul, a apreciat duminică secretarul general al ONU, Antonio Guterres, aflat într-o vizită în Arabia Saudită, axată pe conflictele din regiune, relatează AFP preluat de agerpres.

'Unul din lucrurile care alimentează terorismul este exprimarea, în anumite părţi ale lumii, de sentimente şi politici islamofobe', a declarat Guterres, într-o conferinţă de presă comună la Riad cu ministrul de externe saudit, Adel al-Jubeir. 

'Acesta este cel mai bun argument pe care îl poate folosi Daesh (acronimul în limba arabă a Statului Islamic -n.r.) pentru propaganda sa', a subliniat înaltul oficial ONU. 

Potrivit presei saudite,  a discutat la Riad cu regele Salman şi cu principalii lideri saudiţi despre conflictele din regiune, mai ales din Siria şi din Yemen. 

Referitor la războiul din Siria, secretarul general al ONU a estimat că nu poate exista 'luptă eficace împotriva terorismului fără o soluţie politică inclusivă pentru poporul sirian'. 

O nouă rundă de negocieri, mediată de ONU, cu privire la conflictul din Siria este programată pentru 20 februarie la Geneva. 

Antonio Guterres este aşteptat luni în Dubai, unde va participa la World Government Summit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.