Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Islanda, amendată pentru eşarfele în culori palestiniene la Eurovision 2019

eurovision

Organizatorii Eurovision Song Contest au amendat Islanda pentru faptul că trupa islandeză Hatari a afişat eşarfe în culorile palestiniene în timpul ultimei ediţii a competiţiei muzicale organizate în Israel, au anunţat aceştia sâmbătă, potrivit Agerpres.

"În timpul marii finale a concursului Eurovision 2019, artiştii islandezi Hatari au desfăşurat o eşarfă în faţa camerelor de filmare, încălcând regula 2.6 care interzice politizarea evenimentului", a explicat Uniunea Europeană de Radio-Televiziune (EBU), organizatorul concursului, într-un comunicat transmis AFP. 

Membrii grupului Hatari, cunoscuţi pentru opoziţia lor declarată faţă de ocupaţia israeliană a teritoriilor palestiniene, au desfăşurat, la Tel Aviv unde se desfăşura concursul, eşarfe în culorile palestiniene în momentul anunţării rezultatelor, provocând fluierături din partea publicului. 

Regula 2.6 prevede că "radiodifuzorii participanţi" trebuie să facă demersuri pentru a "asigura că concursul nu este în niciun fel politizat sau instrumentalizat".

Citește și: Andrei Caramitru vrea dispariția Digi24: 'Televiziunile merita sa dispară. Toată lumea sa se mute pe Facebook, Netflix și HBO'

În consecinţă, EBU a decis ca radiodifuzorul public islandez, membru al EBU, să fie supus unei "sancţiuni financiare în conformitate cu regulile concursului". 

Întrebată de AFP, EBU nu a dorit să dezvăluie cuantumul amenzii. După apel, sancţiunea a fost menţinută, a precizat simplu organizaţia. 

În cadrul aceluiaşi concurs, cântăreaţa Madonna, care a fost invitată să cânte pe scenă, a fost criticată de ministrul israelian al culturii pentru că dansatorii vedetei au purtat steaguri palestiniene pe spate. 

"A fost o greşeală, nu putem amesteca politica cu un eveniment cultural, cu tot respectul faţă de Madonna", a declarat Miri Regev, ministrul israelian al culturii. 

Următorul concurs Eurovision va avea loc în mai 2020 în Olanda, concurentul acestei ţări Duncan Laurence câştigând ediţia din 2019 cu balada "Arcade".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.