Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Islandeza Gunnarsdottir, însărcinată în 2021, şi-a văzut salariul tăiat de Olympique Lyon

www.agerpres.ro
Olympique Lyon

Fotbalista islandeză Sara Bjork Gunnarsdottir a afirmat, marţi, că fostul său club Olympique Lyon nu a plătit-o integral în timpul sarcinii sale din 2021, o pierdere salarială pe care a reclamat-o în faţa Tribunalului FIFA, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o decizie a Camerei de rezoluţie a litigiilor a tribunalului Federaţiei Internaţionale de Fotbal, datând din mai 2022, Olympique Lyon a fost obligat să achite 82.000 de euro jucătoarei islandeze, al cărei salariu a scăzut brusc începând cu aprilie 2021 şi până la naşterea fiului ei, în noiembrie 2021.

"Acest lucru face parte din drepturile mele şi nu poate fi contestat, nici măcar de un club mare cum este Lyon", a spus jucătoarea de 32 de ani pentru platforma "The Players" Tribune.

Acest succes în faţa FIFA "este o garanţie de securitate financiară pentru toate jucătoarele care vor să aibă un copil în timpul carierei lor", a adăugat jucătoarea care evoluează acum la Juventus Torino.

Sindicatul mondial al jucătorilor (FIFPro), care a sprijinit-o pe islandeză în demersurile sale judiciare, a subliniat o "decizie istorică", "prima de acest tip de la introducerea regulamentelor FIFA în materie de maternitate, în ianuarie 2021".

FIFA a instituit diferite măsuri menite să protejeze jucătoarele care vor să aibă un copil în timpul carierei, impunând cluburilor să propună un concediu maternal de "cel puţin 14 săptămâni, dintre care opt după naştere", remunerat "cu minimum două treimi din salariul contractual al jucătoarei".

În cazul Sarei Bjork Gunnarsdottir, jucătoarea nu a primit, conform deciziei tribunalului FIFA, decât aproximativ 27.000 de euro net din cei 109.000 de euro datoraţi iniţial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.