DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Isopan Est donează materialele necesare construcției spitalului modular de la Elias

www.informateca.ro
Spital modular

Isopan Est donează toate materialele necesare construcţiei spitalului modular care va fi amplasat în curtea Spitalului Universitar de Urgenţă Elias, din Bucureşti, în care vor fi trataţi pacienţii cu COVID-19, răspunzând astfel apelului transmis de asociaţia ''Dăruieşte Viaţă" companiilor de a se alătura proiectului.

Potrivit unui comunicat, remis luni AGERPRES, în total, Isopan Est va oferi 3.850 de metri pătraţi de panouri sandwich rezistente la foc, cu izolaţie din vată minerală şi îmbrăcăminte metalică dublă, tip Isofire Wall, şi panouri sandwich cu spumă poliuretanică, Isobox. Valorea totală a materialelor Isopan folosite în construcţie depăşeşte suma de 100.000 euro.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

"Înţelegem şi susţinem în mod direct iniţiativele care se dovedesc esenţiale în aceste momente. Acum, mai mult ca oricând, este nevoie să dăm dovadă de responsabilitate şi solidaritate. Prin această donaţie, ne alăturăm unei cauze nobile, umane, care salvează vieţi acum, cât şi pe viitor. Implicarea în acest proiect înseamnă, de fapt, construirea unei Românii de calitate. Ne bucurăm că foarte multe companii au dat dovadă cu adevărat în aceste zile de responsabilitate socială faţă de comunitatea din care fac parte. Atât autorităţile publice, cât şi mediul privat, depun eforturi de a minimiza impactul pandemiei. În aceste momente, parteneriatele cu iniţiativele private pe domeniul social se dovedesc a fi cele mai eficiente şi rapid de implementat. Avem încredere că, împreună, acţionând cu responsabilitate, vom trece cu bine peste aceste momente de grea încercare. Iar la final, să nu uităm să rămânem la fel de uniţi şi să continuăm să construim o Românie de calitate", a declarat Toni Pera, general manager, Isopan Est.

Potrivit Oanei Gheorghiu, fondator al Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", spitalul modular este rezultatul mobilizării rapide din partea celor care "au înţeles cât de vital este să venim în sprijinul spitalelor, al medicilor şi al pacienţilor, pentru a trece împreună peste această pandemie".

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

"Am apreciat foarte mult reacţia rapidă a Isopan Est şi promptitudinea cu care au răspuns solicitării noastre, astfel încât să ne asigurăm că respectăm termenele stabilite pentru ridicarea spitalului în care vor fi trataţi pacienţii cu COVID-19. Sperăm ca şi alte companii să se implice şi să fie alături de comunitatea lor", a afirmat Oana Gheorghiu.

La rândul său, Carmen Uscatu, fondator al Asociaţiei "Dăruieşte Viaţă", spune că este esenţial pentru România să se majoreze capacitatea de tratare a pacienţilor cu coronavirus şi să fie protejaţi cei cu alte patologii care sunt deja internaţi în spitale.

"Spitalul modular pe care Dăruieşte Viaţă îl ridică, cu ajutorul donatorilor, sponsorilor şi partenerilor noştri, face exact acest lucru, într-un context în care se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească. În această perioadă #ReuşimÎmpreună sintetizează cel mai bine eforturile noastre, ale voluntarilor, ale donatorilor şi ale companiilor care s-au implicat în acest proiect care va salva vieţi, nu numai pe perioada pandemiei, ci şi după, când i se va putea da o altă utilitate, de exemplu spital de mari arşi", a adăugat ea.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

Isopan Est, parte a grupului italian Isopan, este lider de piaţă în producţia de panouri metalice termoizolante sau panouri sandwich. Prezentă în România din anul 2006, Isopan Est contribuie la îmbunătăţirea sectorului construcţiilor, oferind soluţii care îmbină funcţionalitatea materialelor, sustenabilitatea procesului, siguranţa utilizatorilor şi eficienţa energetică a clădirilor - fie că este vorba de clădiri noi sau de clădiri recalificate energetic. Panourile tip sandwich fabricate de Isopan ajută la obţinerea creditelor necesare pentru certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design), standardul cel mai folosit la nivel mondial pentru certificarea sustenabilităţii clădirilor.

50% din producţia Isopan Est rămâne în România, în timp ce cealaltă jumătate din producţie este direcţionată către proiecte dezvoltate în Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Slovacia şi Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.