Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel a blocat 84 de adrese cripto deținute de Hamas. Aceste adrese au primit Tether, Bitcoin și Dogecoin

Haaretz
Hamas

Dogecoin este criptomoneda iubită de mulți investitori, dar este, de asemenea, colectat de una dintre cele mai mari organizații militante din lume: Hamas.

Biroul național israelian pentru finanțarea terorismului a emis astăzi un ordin de sechestru împotriva a 84 de adrese cripto, considerate a fi controlate de Hamas.

Aceste adrese au primit 7,7 milioane de dolari în criptomonedă, potrivit companiei de analiză blockchain Elliptic. Acesta a calculat că peste 40.000 de dolari au fost Dogecoin , o „monedă meme” care a explodat în popularitate recent.

Dar, de departe, cel mai mare volum de cripto primit de adresele presupuse a fost în Tether stablecoin , la 4,1 milioane dolari, urmat de Bitcoin cu 3,3 milioane dolari, a spus Elliptic.

„Ordinul de sechestru indică faptul că Hamas folosește acum o serie de cripto-active - inclusiv Dogecoin, Tether și Ether”, a spus Elliptic.

Hamas, este cel mai mare grup islamist militant pentru eliberarea palestinei. Conduce Fâșia Gaza și este desemnat un grup terorist de Israel, SUA, Uniunea Europeană, Marea Britanie și alte mari puteri mondiale.

Organizația militantă a primit o mare parte de criptomonede în timpul ultimei sale confruntări cu Israelul. Fiind un grup terorist desemnat de cele mai mari economii ale lumii, este aproape exclus din sistemul financiar tradițional, ceea ce face ca dolarii și euro să fie greu de obținut.

Donațiile pentru a-și finanța cauza se fac, prin urmare, mai bine în criptomonede descentralizate, precum Bitcoin sau DOGE. Deși cele mai mari dețineri ale sale, Tether, au și mai mult sens. Criptomoneda are o valoare stabilă - este legată de dolarul SUA și nu fluctuează ca Bitcoin sau DOGE. Tether este, de asemenea, în afara structurilor financiare tradiționale și poate fi mutat rapid.

Elliptic a spus că multe dintre cele 84 de adrese evidențiate de Israel au fost identificate anterior ca fiind asociate cu Brigăzile Al-Qassam, aripa militară a Hamasului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.