Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel, a treia reuniune a cabinetului de război. Iranul amenință: 'Cea mai mică mișcare' va avea 'un răspuns hotărât și dureros'

tehrantimes.com
Ebrahim Raisi

Președintele iranian Ebrahim Raisi a declarat că „cea mai mică mișcare împotriva Iranului” va avea „un răspuns hotărât și dureros”. Amenințarea a fost făcută în timpul unei parade militare de la Teheran. În timpul evenimentului au fost luate măsuri excepționale de securitate.

Președintele Iranului a avertizat că „cea mai mică mișcare” împotriva țării sale ar provoca un răspuns „acerb”, potrivit Sky News care utilizează informații de la agenția iraniană Tasnim.

„Cea mai mică acțiune împotriva intereselor Iranului va fi întâmpinată cu siguranță cu un răspuns feroce, larg și dureros împotriva tuturor făptuitorilor săi”, a avertizat președintele iranian Ebrahim Raisi.

Președintele Ebrahim Raisi a vorbit la o paradă anuală a armatei care are loc înainte de Ziua Armatei Naționale.

Parada a fost mutată într-o cazarmă aflată la nord de capitală. Autoritățile nu au oferit explicații. În mod obișnuit, parada anuală se desfășoară pe o autostradă de la periferia de sud a orașului Teheran.

De asemenea, televiziunea de stat nu a transmis evenimentul în direct, așa cum a făcut-o în anii precedenți.

    Israel: A treia reuniune a cabinetului de război după atacul iranian, amânată pentru miercuri

O a treia reuniune a cabinetului de război al Israelului stabilită pentru marţi spre a decide un răspuns la primul atac direct întreprins de Iran a fost amânată pentru miercuri, în timp ce aliaţii occidentali aveau în vedere noi sancţiuni împotriva Teheranului pentru a descuraja Israelul de la escaladare majoră, transmite Reuters.

Şeful de Stat Major al armatei, Herzi Halevi, promisese că atacul din noaptea de sâmbătă spre duminică, cu peste 300 de drone, rachete de croazieră şi balistice, al Iranului împotriva teritoriului israelian 'va primi un răspuns', însă fără a da detalii.

Deşi atacul nu a provocat victime sau pagube majore graţie apărării aeriene şi contramăsurilor luate de Israel şi aliaţii săi, el a amplificat temerile de extindere a violenţelor din Gaza, cu riscul unui război deschis între Iran şi Israel.

Iranul a lansat atacul ca răzbunare pentru lovitura aeriană atribuită Israelului asupra complexului ambasadei sale din Damasc, dar a semnalat că acum consideră problema închisă.

O sursă din guvernul israelian a afirmat că şedinţa cabinetului de război programată pentru marţi a fost amânată cu o zi, fără a da alte detalii.

Preşedintele american Joe Biden i-a transmis prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu în weekend că Statele Unite, principalul protector al Israelului, nu va participa la o contra-lovitură israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.