Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shin Bet: ISIS a plănuit atacuri teroriste în Nazaret

Shin Bet
shin beth

Agenţia internă de securitate Shin Bet din Israel a declarat că a zădărnicit un complot al unor simpatizanţi ai grupării jihadiste Stat Islamic (ISIS), care intenţionau să comită mai multe atacuri în Israel, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Shin Bet a precizat că a arestat şase rezidenţi din oraşul Nazaret, acuzaţi că plănuiau atacuri asupra mai multor obiective: o şcoală, un sediu al poliţiei şi o zonă împădurită vizitată frecvent de evrei israelieni.

Suspecții s-au întâlnit în secret și au planificat atacuri de diferite tipuri, ținta principală fiind un liceu musulman din Nazaret, despre care suspecții spun că lucrează în favoarea „necredincioșilor”.

Ei au planificat, de asemenea, atacuri la o stație de autobuz aglomerată din Nazaret, o secție de poliție din apropierea casei lor și un parc frecventat de evrei. De asemenea, au obținut arme și au încercat să recruteze alții pentru a-și promova activitățile.

„Shin Bet și poliția israeliană vor continua să facă tot ce le stă în putere și vor folosi toate măsurile pe care le au la dispoziție pentru a face față fenomenelor legate de ideologiile islamice radicale și vor elimina preventiv intențiile de a dăuna securității statului Israel”, a spus Shin Bet. a spus într-o declarație.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.