Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel lansează o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei

Bioclinica
poliomelita

Un focar de poliomielită izbucnit la Ierusalim a determinat autorităţile israeliene să încerce să oprească răspândirea bolii extrem de infecţioase printr-o campanie de vaccinare, informează marţi agenţia DPA.

Iniţiativa a fost lansată după ce poliomielita a fost descoperită la un copil de 4 ani din Ierusalim, la începutul lunii martie. În prezent sunt cunoscute şase cazuri, cel puţin unul dintre ele cu simptome. Toţi cei afectaţi erau nevaccinaţi, potrivit Agerpres.

Ministerul Sănătăţii analizează canalizarea la nivel naţional pentru a verifica existenţa altor cazuri, virusul fiind descoperit în alte câteva oraşe.

Israelul a început vaccinarea împotriva virusului poliomielitei în 1957. Înainte de luna martie, ultimul caz data din 1988.

Poliomielita este o boală infecţioasă contagioasă care poate provoca paralizie şi deces, în special copiilor mici. Virusul este deseori răspândit prin apă contaminată.

În jur de 20.000 de vaccinuri au fost administrate până în prezent în această campanie, a declarat luni seara Ministerul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.