Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul vrea să negocieze o pace cu Libanul, sub amenințarea loviturilor Hezbollah

fpri.org
israel-liban

Premierul Israelului, Yair Lapid, a aprobat de principiu proiectul unui acord intermediat de Statele Unite, care ar putea pune capăt unei dispute maritime îndelungate cu Libanul privind rezervele de gaze naturale din largul coastelor, scrie BBC, potrivit Rador.

SUA desfăşoară de doi ani o mediere între Liban şi Israel, ţări vecine aflate oficial în stare de război, pentru a se ajunge la un acord de delimitare a frontierei maritime şi pentru ridicarea obstacolelor în ce priveşte prospectarea de hidrocarburi în câmpul gazeifer offshore Karish din Mediterana de Est.

Yair Lapid a declarat că este nevoie în continuare de o analiză a documentului din punct de vedere legal, dar consideră că acordul ar putea salvgarda securitatea şi interesele economice ale Israelului şi ar putea reprezenta o oportunitate pentru Liban, care ar putea exploata gazele naturale din zonele disputate dacă ar plăti Israelului redevenţe.

Libanul analizează, la rândul său, proiectul de acord.

Gruparea militară libaneză Hezbollah a avertizat că va ataca exploatarea Karish de gaze naturale din estul Mării Mediterane dacă Israelul va începe forajele fără acordul Beirutului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.