Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel - Manifestațiile restricționate prin lege în timpul stării de izolare

Time of Israel
israel proteste

Parlamentul israelian a aprobat miercuri o lege menită să limiteze formările de grupuri în timpul stării de izolare decretate pe teritoriul acestei ţări din cauza noului tip de coronavirus, lege care potrivit detractorilor săi vizează să pună capăt manifestaţiilor împotriva premierului Benjamin Netanyahu, informează AFP potrivit Agerpres.

Legea, votată în ultimă lectură de 46 de parlamentari contra 38, este menită să facă parte dintr-o serie de măsuri de înăsprire a deciziilor anticoronavirus adoptate deja de Israel.

Potrivit noii legislaţii, guvernul va fi de acum autorizat să declare "o stare de urgenţă specială determinată de pandemia de coronavirus" pentru o săptămână, în timpul căreia vor fi interzise drumurile de peste un kilometru distanţă de locuinţă, altele decât pentru scopuri esenţiale precum achiziţia de produse alimentare şi de medicamente sau pentru a primi îngrijiri medicale.

Starea de urgenţă, care ar putea fi prelungită, nu se va aplica decât în caz de lockdown.

Benjamin Netanyahu este ţinta unei mişcări de contestare ce durează de mai multe luni şi care denunţă inclusiv modul în care el a gestionat criza economică şi sanitară din pandemie.

Guvernul lui s-a lăudat cu modul în care a gestionat pandemia în timpul primului val de contaminare şi a ridicat rapid restricţiile pentru a-i permite economiei să-şi revină. Însă această ţară, cu 9 milioane de locuitori, a înregistrat cea mai mare rată de contaminare în ultimele săptămâni şi a impus măsuri de izolare generalizate pe 18 septembrie, înăsprite după o săptămână.

Oficial, Israelul a înregistrat 237.000 de contaminări, dintre care 1.528 de decese.

Până pe 11 octombrie, şcolile, sinagogile şi locurile pentru petrecerea timpului liber vor fi închise. Doar sectoarele de muncă considerate ca fiind "esenţiale" sunt autorizate să rămână deschise, iar statul israelian a anunţat vineri noi restricţii pentru zborurile internaţionale.

Rugăciunile în exterior sunt limitate la 20 de persoane şi la mai puţin de un kilometru de domiciliu, la fel ca manifestaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.