Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi amenajat un laborator de testare a coronavirusului

aeroport

Ministerul Transporturilor din Israel a anunţat la începutul săptămânii că pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv va fi amenajat un laborator de testare a coronavirusului, informează Agerpres.

"Aici se vor putea testa atât pasagerii care aterizează la Ben Gurion din toate colţurile lumii, cât şi cei care pleacă din Israel spre alte destinaţii. Preţul unui test începe de la 44,88 NIS (aproximativ 13 dolari) şi poate ajunge la 134,64 NIS (circa 40 dolari) dacă se optează pentru a primi rezultatele în doar 4 ore", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, laboratorul de testare pentru Coronavirus va fi gata în 45 de zile.

"Omega, firma care a câştigat licitaţia pentru acest centru de testare COVID şi-a luat angajamentul de a finaliza proiectul în doar 45 de zile. În vederea efectuării testelor în condiţii optime, Omega va colabora cu Rambam Medical Center, unul dintre cele mai apreciate centre medicale din Israel, înfiinţat cu 10 ani înainte de naşterea statului Israel, în 1938", se mai precizează în comunicat.

Licenţa pentru acest laborator a fost dată pe o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani dacă acest lucru va mai fi necesar. Totodată, în cazul în care este nevoie şi există cerere, se ia în considerare amenajarea unui astfel de centru de testare şi la Aeroportul Ramon din Eilat.

"Serviciul de testare va fi disponibil atât pentru cei care zboară în străinătate de pe aeroportul din Tel Aviv, cât şi celor care intră în Israel şi vor să efectueze acest test care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus. Preţul unui test ale cărui rezultate vin în 14 ore după testare va fi de aproximativ 13 dolari, iar dacă pasagerii doresc să primească mai repede răspunsul, pot opta pentru un test biologic molecular rapid, în acest caz rezultatele fiind eliberate în doar 4 ore. Pentru un astfel de test însă, preţul creşte la aproximativ 40 dolari.", se mai spune în comunicat.

În vederea eficientizării întregului proces, va fi dezvoltată şi o aplicaţie online, unde doritorii vor putea nu doar să îşi facă programare pentru testare, ci vor primi şi un aşa-numit "paşaport medical", unde va fi listat rezultatul atât în ebraică, cât şi engleza sau în orice altă limbă le este necesar.

Tot mai multe state au apelat la această abordare, de a înfiinţa un centru de testare pentru Coronavirus chiar pe aeroport, dat fiind că o mare parte dintre ele solicită pasagerilor prezentarea unui test negativ efectuat în ultimele 48-72 ore pentru a le permite intrarea în ţară şi/sau pentru a evita carantina.

Pe aeroportul din Viena, de exemplu, un astfel de test costă 190 euro, iar rezultatele sunt eliberate în 2-3 ore. În Islanda, persoanele care doresc să evite carantina obligatorie pot opta pentru dublă testare de tip PCR la distanţă de 5-6 zile. Preţul testului este de aproximativ 55 euro dacă este solicitat şi achitat în avans şi de 68 euro în caz contrar.

Israel este o destinaţie importantă de călătorie pentru turiştii romani, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Începând cu anul 2017, Ministerul Turismului din Israel şi-a concentrat eforturile pe promovarea oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim ca două destinaţii de city break într-o singură vacanţă, oferind experienţe multiculturale, o viaţă de noapte intensă, delicii gastronomice şi posibilităţi pentru turismul de aventură.

Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv şi Eilat de principalele aeroporturi din România - Bucureşti, Timişoara, Cluj, Iaşi şi Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creştere cu 157% a turiştilor romani, iar perspectivele rămân extrem de pozitive şi pentru 2020, când peste 135.000 turişti romani sunt aşteptaţi la destinaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.