Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Poliţia l-a arestat pe deputatul arab acuzat că a furnizat telefoane mobile unor deţinuţi

israel

Poliţia israeliană a anunţat arestarea joi a unui deputat arab din Parlamentul israelian a cărui imunitate fusese ridicată şi care este bănuit de a le fi dat în secret telefoane mobile la doi deţinuţi palestinieni încarceraţi în regim de înaltă securitate, transmite AFP. 

Basel Ghattas a fost plasat în detenţie după un interogatoriu şi va fi prezentat vineri dimineaţa în faţa unui judecător la Rishon Le Tzion, aproape de Tel Aviv, care va decide asupra eventualei prelungiri a arestului său, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei. 

Acest deputat, în vârstă de 60 de ani, anunţase joi că acceptă ridicarea imunităţii sale parlamentare, cu puţin timp înainte ca Parlamentul israelian să se pronunţe pe această temă. 

El este bănuit că ar fi furnizat telefoane mobile şi cartele SIM unor deţinuţi palestinieni din închisoarea Ktziot (sud) în timpul unei vizite la o dată neprecizată, conform poliţiei. 

Imediat după vizita sa, mai multe telefoane au fost găsite la doi deţinuţi palestinieni, printre care Walid Daka, recunoscut vinovat în 1984 de participare la uciderea unui soldat israelian, a relevat presa. 

Ghattas este deputat al Listei Unite, o coaliţie de formaţiuni arabe care reprezintă al treilea grup din Parlament. 

Parlamentul israelian a decis miercuri să restrângă vizitele deputaţilor la deţinuţii încarceraţi în regim de înaltă securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.