Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Premierul Benjamin Netanyahu invocă posibilitatea unor alegeri anticipate

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a evocat duminică posibilitatea unor alegeri anticipate ca urmare a disputei cu ministrul său de finanţe Moshe Kahlon cu privire la reforma audiovizualului public, potrivit France Presse. 

Mass-media locale, de la cotidiene la posturi de radio şi de televiziune, s-au axat duminică pe riscul dizolvării actualului guvern şi organizarea de noi alegeri legislative, în condiţiile în care acestea sunt prevăzute la termen în 2019. 

În centrul polemicii se află Autoritatea de Radiodifuziune (IBA), organismul public care ar urma să fie închis la 30 aprilie, pentru a fi înlocuită prin noua structură Public Broadcasting Corporation (PBC). Oficial este vorba de a dinamiza serviciul public în scopul de a recâştiga o parte din terenul pierdut în faţa posturilor private. 

Dar Netanayahu este ostil creării acestui nou organism. "Nu poate fi o situaţie în care Likud (partidul lui Netanyahu) respectă toate acordurile de coaliţie, în timp ce partidele mai mici nu-şi îndeplinesc angajamentele cu privire la aspectele importante pentru Likud şi pentru mine. Acest lucru este inacceptabil", a spus premierul israelian. 

În acordurile coaliţiei de guvernământ actuale constituită în mai 2015, Netanyahu şi-a arogat dreptul de veto asupra a tot ceea ce priveşte problemele legate de mass-media, considerată ca făcând parte din domeniul rezervat lui. 

După ce a susţinut iniţial crearea noului organism în domeniul audiovizualului, el s-a pronunţat împotriva existenţei acestuia, schimbându-şi opinia în ultimele zile. 

Kahlon, liderul partidului de centru-dreapta Kulanu, se pronunţă pentru deschiderea PBC la 30 aprilie, aşa cum era stabilit. Circa 400 de persoane au fost angajate, cărora li s-au pregătit deja birouri. 

Într-un aparent gest de conciliere, Netanyahu a invocat o fuziune a celor două structuri ca o posibilă soluţie. "Putem lua în considerare o fuziune, niciodată nu este prea târziu pentru a corecta erorile", a declarat el presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.