Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Prima detenţie administrativă a unui extremist evreu (oficial)

Israel flag

Ministrul israelian al apărării, Moshe Yaalon, a semnat marţi seară primul ordin de detenţie administrativă împotriva unui extremist evreu după moartea unui bebeluş palestinian, vineri, în Cisiordania ocupată, potrivit unui comunicat, preluat de AFP. 

Această detenţie administrativă de şase luni, măsură aplicată până în prezent cu precădere palestinienilor, îl priveşte pe Mordechai Mayer, un colonist israelian arestat marţi din cauza "implicării sale în activităţi violente şi atacuri teroriste care au avut loc în ultima vreme", a adăugat comunicatul Ministerului Apărării. 

Este pentru prima dată după mai mulţi ani că o măsură de detenţie administrativă se aplică unui extremist evreu, a menţionat postul public de radio. 

Comunicatul Ministerului Apărării nu precizează dacă acest colonist locuind în localitatea Maale Adumim din Cisiordania este direct implicat în incendierea unei case într-un sat palestinian din nordul Cisiordaniei care a provocat moartea unui bebeluş palestinian de 18 luni, ars de viu, în timp ce părinţii şi fratele acestuia au suferit arsuri grave. 

Inscripţiile găsite la faţa locului şi mărturiile indică actul unor extremişti israelieni. 

Premierul Benjamin Netanyahu a promis din nou marţi să aplice cu stricteţe legea contra extremiştilor, inclusiv folosind împotriva evreilor controversata măsură a detenţiei administrative, ceea ce înseamnă fără punere sub acuzare sau trimitere în judecată pe o perioadă de şase luni care poate fi reînnoită. 

Potrivit canalului doi al televiziunii israeliene, biroul procurorului general a dat marţi seară undă verde plasării în detenţie administrativă a trei extremişti evrei, fără să anunţe identitatea acestora. 

Pentru a fi pusă în aplicare, această măsură trebuia validată de ministrul apărării, cum s-a întâmplat în cazul lui Mordechai Mayer.AGERPRES

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.