Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul renunță la regula absurdă: străinii nu mai trebuie să anunțe dacă se îndrăgostesc de un palestinian în Cisiordania

Operation World
Israel

Israelul a renunțat la regula controversată potrivit căreia străinii care vizitează Cisiordania ocupată trebuie să raporteze legăturile romantice cu palestinienii în termen de 30 de zile, potrivit BBC, anunță mediafax.

Regula la care s-a renunțat trebuia să intre în vigoare luni. De asemenea, normele revizuite privind străinii care locuiesc sau doresc să viziteze teritoriul elimină o cotă pentru profesorii universitari și studenții din străinătate.

Prim-ministrul palestinian, Mohammed Shtayyeh, a descris regulile ca fiind „rasiste". Israelul afirmă că restricțiile privind călătoriile în Cisiordania sunt impuse din motive de securitate.

Ambasadorul SUA în Israel, Tom Nides, a declarat că a avut un „dialog agresiv" cu guvernul israelian și că „are în continuare preocupări în legătură cu protocoalele publicate". Diplomații europeni au spus și ei că și-au manifestat preocuparea în discuții „la cel mai înalt nivel" cu autoritățile israeliene.

Procedurile afectează mii de soți străini, precum și palestinieni care trăiesc în diaspora, oameni de afaceri, academicieni și voluntari.

O sursă de rang înalt din cadrul Coordonatorului activităților guvernamentale în Teritoriile Palestiniene (Cogat), unitatea din cadrul Ministerului israelian al Apărării responsabilă de afacerile civile palestiniene, a declarat pentru BBC că regulile au fost concepute „pentru confortul străinilor" și că vor permite cereri de vize pe termen mai lung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.