DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Israel revitalizează turismul. Autoritățile au în vedere investiţii de peste 35 de milioane de dolari pentru renovarea Zidului Plângerii

zidul plangerii

Autorităţile din Israel discută despre sprijinirea turismului, prin încurajarea revenirii la muncă a lucrătorilor din domeniu şi în mod special a ghizilor autorizaţi şi au în vedere investiţii de peste 35 de milioane de dolari pentru renovarea infrastructurii turistice de la Zidul Plângerii, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al Ministerului israelian al Turismului, prin aceste investiţii, Municipalitatea din Ierusalim şi ministerul îşi doresc să faciliteze accesibilitatea la transportul public pentru turiştii care vizitează Zidul Plângerii şi accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Zidul Plângerii este unul dintre cele mai sfinte şi mai importante situri pentru poporul evreu şi milioane de turişti din întreaga lume îl vizitează în mod regulat. Planul aprobat de Guvern se întinde pe o perioadă de 5 ani, în care va continua să modernizeze infrastructura necesară sitului şi va contribui la creşterea numărului de vizitatori.

"Un simbol al celor 3 religii ce îşi au locuri de rugăciune şi pelerinaj în Ierusalim, Zidul Plângerii este un segment relativ mic al unui zid de susţinere mult mai lung, cunoscut ca 'Zidul de Vest'. Zidul a fost iniţial ridicat ca parte a extinderii celui de-al doilea templu evreiesc început de Irod cel Mare, într-o zonă cunoscută de evrei şi creştini ca Muntele Templului. Zidul are o importanţă religioasă pentru musulmani, evrei şi creştini deopotrivă. Pentru musulmani deoarece constituie graniţa de est a Sanctuarului Nobil al Moscheii Al-Aqsa, pentru evrei importanţa este dată de apropierea de Muntele Templului şi de faptul că Piatra de Temelie, cel mai sacru loc din credinţa evreiască, se află în spatele ei. Pentru creştini importanţa Zidului este dată de apropierea de locurile sfinte pentru creştinătate şi de Biserica Sfântului Mormânt", se subliniază în comunicat.

Totodată, după aproape doi ani de activitate redusă sau complet închisă, Ministerul Turismului din Israel va aloca un buget total de 7 milioane de euro pentru revenirea în activitate a ghizilor turistici din ţară. Toate aceste eforturi fac parte dintr-o serie de acţiuni menite să readucă Ţara Sfântă în atenţia turiştilor din lumea întreagă.

Ministerul Turismului din Israel a anunţat oficial că, începând cu data de 9 ianuarie 2022, turiştii de pretutindeni vor putea călători din nou liber în Israel dacă îndeplinesc simultan următoarele condiţii: sunt vaccinaţi cu schema completă sau au avut COVID, nu au trecut mai mult de 6 luni de la imunizarea prin vaccinare sau prin îmbolnăvire, prezintă la intrarea în ţară un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Israel (doar pentru vaccinaţi, celor trecuţi prin boală nu le este solicitat un nou test COVID PCR, ci îl pot arăta pe acela care confirmă îmbolnăvirea în ultima jumătate de an) şi sunt de acord să efectueze la sosirea pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pe cheltuiala proprie, un alt test PCR. Până la sosirea rezultatului sau maxim 24 de ore, în funcţie de evenimentul care survine primul, turiştii vor trebui să se autoizoleze la adresa pe care o vor declara.

Adiţional, turiştii trebuie să completeze şi un formular simplu de localizare, cu maximum 48 de ore înainte de plecarea spre Israel, formular ce conţine informaţii precum data şi tipul vaccinului ce le-a fost administrat, persoane alături de care călătoresc sau ţări vizitate în ultimele 14 zile. Pentru a fluidiza călătoriile în Israel şi pentru a se asigura că turiştii sunt informaţi corect referitor la cerinţele ce trebuie îndeplinite înaintea şi în timpul călătoriei, Ministerul Turismului din Israel a creat şi o pagină web dedicată condiţiilor de călătorie în contextul COVID - https://israelsafe.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.