Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel se teme de atentate: Ce decizii au luat autorităţile

israel turcia

Israelul intenţionează să desfăşoare noi dispozitive pentru a proteja mai bine spaţiile publice deschise, mai vulnerabile în faţa atentatelor decât locurile închise, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al ministrului pentru securitate internă Gilad Erdan, informează AFP. Acest anunţ intervine în urma unui raport al experţilor, comandat de ministru, după un atentat comis în 9 iunie la Tel Aviv şi în care au murit patru oameni. Cei doi palestinieni acuzaţi că au comis acest atac intenţionau iniţial să intre într-un centru comercial acoperit, însă au fost descurajaţi de prezenţa gărzilor armate la intrări. În loc de aceasta, ei au deschis focul asupra clienţilor unei cafenele aflate în exteriorul perimetrului securizat al centrului comercial.

Raportul comisiei de experţi preconizează că, de acum încolo, orice locaţie descoperită care conţine mai mult de zece spaţii comerciale şi se întinde pe mai mult de 1.000 de metri pătraţi trebuie să deţină pentru funcţionare o licenţă de securitate acordată de poliţie şi a cărei obţinere va depinde de întrunirea a o serie de criterii. Printre măsurile propuse figurează desfăşurarea de gardieni înarmaţi care să efectueze percheziţii la posturi de control şi a unor patrule, instalarea de camere de supraveghere şi înfiinţarea unui post de control central care să funcţioneze 24 de ore din 24 în contact cu poliţia locală.

Printre locurile foarte populare care ar putea beneficia de aceste măsuri figurează promenada de-a lungul portului din Tel Aviv, piaţa Mahane Yehuda din Ierusalim şi toate hotelurile din staţiunea Ein Bokek de la Marea Moartă. Raportul propune ca un prim test să fie efectuat la Ein Bokek. Conflictul dintre Israel şi palestinieni, vechi de peste 40 de ani, a cunoscut o nouă amplificare a violenţelor la 1 octombrie, prin multiplicarea atacurilor în special cu armă albă comise de tineri palestinieni, precum şi a ciocnirilor în teritoriile ocupate, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.